Internațional

Cand doi se ceartă, al treilea caştigă: Michelle Obama, caştigătoarea confruntării soţului său cu Mitt Romney

Ziarul de Vrancea
10 oct 2012 548 vizualizări
Ea este în continuare mai populară decât Barack Obama, dar şi decât Ann Romney, soţia contracandidatului la preşedinţia SUA

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, beneficiază de o cotă de popularitate cu 13 puncte mai mare decât soţul său, preşedintele Barack Obama, şi o depăşeşte pe soţia candidatului republican Mitt Romney, Ann, potrivit unui sondaj Washington Post-ABC. Potrivit acestui sondaj, Michelle Obama se bucură de o cotă de popularitate de 69 la sută în rândul adulţilor, în timp ce soţul său de doar 56 la sută.

Ann Romney, care ar putea deveni Prima Doamnă a Statelor Unite dacă soţul ei, Mitt, va câştiga alegerile din 6 noiembrie, are 52 la sută de opinii favorabile, mai mult decât soţul său, a cărui cotă de popularitate este de 45 la sută.

Acest sondaj, realizat în perioada 4-7 octombrie, după dezbaterea televizată din Denver (Colorado, vest), pe care Romney a dominat-o, pare să arate că Obama şi-a păstrat un avantaj în termeni de imagine în faţa adversarului său.

Cota de popularitate personală nu este însă decât unul dintre factorii intenţiilor de vot, domeniu în care Romney se bucură de un progres după dezbaterea din urmă cu o săptămână. Pentru prima dată, marţi, republicanul l-a depăşit pe Obama în intenţiile de vot, potrivit mediei sondajelor efectuate de site-ul specializat RealClearPolitics.

Această diferenţă rămâne totuşi mai mică de un punct, iar Obama pare să îşi menţină avantajul în unele state potenţial decisive, ca Ohio (nord), unde el şi Romney au făcut campanie marţi şi unde candidatul republican a rămas miercuri. Mai sunt patru săptămâni până la alegeri şi încă trei dezbateri pentru a reduce din distanţă. Următoarea, astăzi, cand vor participa vicepreşedintele Joe Biden şi numărul 2 al republicanilor Paul Ryan.

Obama şi Romney se vor întâlni din nou faţă în faţă pe 16 şi 22 octombrie.Sondajul Washington Post-ABC a fost realizat pe un eşantion de 1.018 persoane, iar marja de eroare a acestuia este de patru puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.