Internațional

6000 de poliţişti în centrul Atenei pentru vizita Angelei Merkel

Ziarul de Vrancea
9 oct 2012 503 vizualizări
Cancelarul german a venit în Grecia în semn de sprijin faţă de guvernul care încearcă să scoată ţara din noianul de datorii. "Poporul grec sangerează, dar este hotărat să rămană în euro", a asigurat-o premierul Antonis Samaras

Cancelarul german Angela Merkel a sosit ieri la Atena, în prima sa vizită în capitala Greciei de la începutul crizei datoriei elene, o vizită marcată de manifestanţii împotriva austerităţii cerute de Germania, principalul contributor la bugetul Uniunii Europene. Vizita este menită să demonstreze sprijinul faţă de guvernul conservator al lui Antonis Samaras, care încearcă să impună noi măsuri de austeritate pentru a menţine Grecia în zona euro, după trei ani de criză obositoare pentru populaţia greacă.

Cancelarul german Angela Merkel a salutat "eforturile" şi "progresele realizate" de Grecia, exprimandu-şi dorinţa ca această ţară, care se confruntă cu grave dificultăţi financiare, economice şi sociale, să rămană în zona euro. "Multe au fost realizate. Mai este încă multă muncă de făcut, iar Germania şi Grecia vor lucra împreună foarte strans", a precizat cancelarul, avertizand că, "dacă nu rezolvăm problemele acum, ele vor apărea mai tarziu de o manieră şi mai gravă".

La randul său, premierul grec Antonis Samaras a spus că Grecia este "hotărată să-şi respecte angajamentele" atat în ce priveşte ajustarea bugetară, cat şi reformele structurale. "I-am subliniat cancelarului că poporul grec sangerează, dar este hotărat să rămană în euro", a adăugat Samaras.

Centrul Atenei s-a aflat sub stare de asediu, mai mult de 6.000 de poliţişti fiind mobilizaţi pentru a se evita degenerarea manifestaţiilor prevăzute de sindicate, de partidele de stânga şi de dreapta naţionalistă.

La sosirea dnei Merkel la aeroport, mii de manifestanţi, printre care o delegaţie a partidului german Die Linke, stânga radicală, erau adunaţi în piaţa Syntagma, în faţa parlamentului. "Afară cu imperialiştii", "Nu celui de-al IV-lea Reich" - afişau bannerele protestatarilor ostili faţă de vizita Angelei Merkel, considerată responsabilă pentru măsurile dure de austeritate impuse grecilor.

Majoritatea manifestanţilor au răspuns la apelul celor două mari confederaţii sindicale, GSEE şi Adedy, şi al principalului partid de opoziţie, Syriza, stânga radicală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.