Internațional

Cum a reuşit o româncă să evite expulzarea după o fraudă de milioane

Ziarul de Vrancea
7 oct 2012 1091 vizualizări
Paguba de 2,9 milioane de lire sterline nu a fost recuperată, pentru că femeia nu are bunuri pe numele ei n femeia a speculat o portiţă din legislaţia britanică referitoare la expulzarea infractorilor

Românca Lavinia Olmazu (33 de ani), condamnată la închisoare pentru o fraudă de 2,9 milioane de lire sterline, în 2010, va putea rămâne în Marea Britanie împreună cu fiul ei în vârstă de 12 ani, după ce a invocat un articol din legea privind drepturile omului, relatează Daily Mail. Lavinia Olmazu a fost condamnată la doi ani de închisoare în 2010 şi ar fi trebuit expulzată imediat după eliberare. Ea a primit însă permisiunea de a rămâne în Marea Britanie după ce a exploatat o portiţă din Actul privind Drepturile Omului. Ea a convins judecătorii că, deoarece are un fiu în vârstă de 12 ani, care a petrecut mare parte din viaţă în Marea Britanie şi, prin urmare, este esenţialmente britanic, expulzarea lor ar fi un atac împotriva drepturilor lor. Ea susţine că acesta nu vorbeşte fluent limba română.
Cazul ei a generat noi îngrijorări cu privire la modul în care judecătorii interpretează Articolul 8 din acest act, care garantează "dreptul la viaţa de familie", pentru a le permite infractorilor să evite expulzarea. În cazul lui Olmazu, Ministerul de Interne a făcut apel împotriva deciziei care îi permite să rămână în Marea Britanie, dar un judecător a decis că fiul româncei are dreptul să îşi continue şcoala în această ţară.
Olmazu lucrează în prezent pentru Media Diversity Institute, o organizaţie caritabilă care a primit sute de mii de lire sterline ca sponsorizare din partea Ministerului de Externe şi a Departamentului pentru dezvoltare internaţională.
La momentul condamnării, în 2010, publicaţia "Daily Express" relata că românca nu va plăti niciun ban pentru a acoperi prejudiciul, pentru că nu deţine bunuri în Marea Britanie sau în România pentru a compensa paguba adusă bugetului britanic. Ea a obţinut beneficii ilegale pentru alţi 172 de români din Regatul Unit în baza unor documente false vandute acestora.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.