Internațional

MOZAIC INTERNATIONAL: Producătorul filmului antiislam a fost arestat

Ziarul de Vrancea
28 sep 2012 440 vizualizări
Presupusul producător al filmului islamofob "Inocenţa musulmanilor", Nakoula Basseley Nakoula, a fost arestat ieri la Los Angeles pentru încălcarea condiţiilor eliberării sale condiţionate

Nakoula a fost arestat fără posibilitatea eliberării pe cauţiune pentru încălcarea regulilor eliberării condiţionate care a urmat condamnării sale la 21 de luni de închisoare pentru fraudă bancară. Nakoula, în vârstă de 55 de ani, condamnat în 2009 pentru fraudă bancară "se află în arest şi trebuie să apară în faţa unei instanţe federale din centrul Los Angeles", a declarat pentru AFP Thom Mrozek, din cadrul biroului procurorului. Cineastul a fost deja reţinut de poliţie pentru scurt timp la 15 septembrie. Apoi, acesta s-a ascuns şi nu a mai fost văzut. Poliţia i-a ajutat familia să i se alăture două zile mai târziu.

Romi alungaţi de locuitorii unui cartier din Marsilia care le-au ars tabăra

Locuitorii unui cartier din Marsilia (sudul Franţei) au alungat, joi seara, mai multe familii de romi instalate în apropiere şi au incendiat resturile taberei lor. Poliţiştii au venit la faţa locului în cursul serii pentru a separa circa 30 de locuitori nemulţumiţi şi familiile de romi care au fugit cu rulote şi alte vehicule. Ulterior, lucrurile lăsate de romi au fost incendiate, potrivit aceleiaşi surse, care a precizat că nu s-a efectuat nicio arestare în absenţa unei agresiuni fizice. Această acţiune, dezvăluită de cotidianul regional La Provence, a fost premeditată deoarece aceşti locuitori au informat autorităţile că vor trece la acte dacă romii, pe care îi acuză în special de furturi, nu vor părăsi împrejurimile cartierului lor.

Grecia îşi închiriază prima insulă

Autorităţile locale din regiunea elenă Eubeea au decis să închirieze pentru 25 de ani Insula Pezonisi, cunoscută şi ca Insula Viselor, preţul urmând să fie de peste 100.000 de euro pe an, potrivit cotidianului elen Kathimerini. Pezonisi este prima insulă elenă care va fi închiriată din cauza dificultăţilor financiare ale statului. Insula de 6,6 hectare este situată în apropierea municipalităţii Eretria, aflată pe coasta sudică a insulei Eubeea. Pezonisi va fi oferită spre închiriere pentru dezvoltarea de activităţi turistice. Insula dispune deja de infrastructura hotelieră necesară, formată din 52 de camere, 46 de bungalouri şi alte facilităţi, însă aceasta nu a fost utilizată în ultimii ani.

Premierul turc se ia de Franţa şi Germania

Primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Franţa şi Germania că nu ajută Turcia să lupte contra separatiştilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), într-un interviu acordat televiziunii private NTV. "Occidentalii nu vor ca noi să rezolvăm această problemă. Le-am spus-o clar, Germania nu vrea, Franţa nu vrea şi ele nu ne ajută în această problemă", a declarat Erdogan. "Ţările scandinave primesc fără restricţii" PKK, a mai denunţat Erdogan, acuzându-le că nu îi extrădează pe liderii mişcării urmăriţi în Turcia. "Pe de o parte, aceste ţări se exprimă în faţa Uniunii Europene şi clasează PKK pe lista lor de organizaţii teroriste, iar de cealaltă ele îi autorizează pe reprezentanţii acestora să circule liber în ţările lor", a insistat şeful guvernului turc. "Ei (liderii PKK) sunt sub protecţia voastră şi voi le toleraţi activităţile", a acuzat el. Aşa cum a mai făcut cu o zi înainte într-un alt interviu televizat, Erdogan a repetat totuşi că este dispus să redeschidă negocierile cu PKK, considerat de Turcia, SUA şi UE în special organizaţie teroristă. În ultimul an, confruntările s-au intensificat în mod semnificativ între PKK şi armata turcă. La ofensivele rebelilor, Ankara răspunde cu operaţiuni de represalii ale armatei.

Insurgenţii irakieni au cucerit o închisoare

Insurgenţi puternic înarmaţi s-au baricadat în interiorul unei închisori din oraşul irakian Tikrit, la 160 km nord de Bagdad, joi seară, după ce au luat-o cu asalt şi au ucis cel puţin 12 poliţişti, au anunţat responsabili irakieni. Cel puţin 83 de deţinuţi au profitat de situaţie şi au evadat. Guvernatorul adjunct al provinciei Salaheddin, unde se află Tikrit, a confirmat pentru AFP că "atacatorii controlează toate intrările şi turnurile de pază" ale închisorii. Închisoarea este înconjurată de forţele de securitate, a precizat el. Pentru a cuceri complexul, insurgenţii au detonat o maşină-capcană condusă de un kamikaze la intrarea închisorii. Apoi, "bărbaţi înarmaţi au pătruns în clădire şi i-au ucis pe gardieni", a declarat un ofiţer de poliţie. Atacatorii s-au alăturat deţinuţilor, de asemenea înarmaţi, în interiorul închisorii, a precizat un membru al forţelor de securitate aflat în clădire. În Tikrit, oraşul natal al fostului preşedinte irakian Saddam Hussein, a fost decretată restricţia de circulaţie. În iulie, Statul Islamic în Irak, braţul Al Qaida în ţară, a anunţat că îi va ataca pe judecători şi procurori şi îi va elibera pe membrii săi aflaţi în închisoare.


Ce au mai descoperit cercetătorii


Hărţuirea la locul de muncă provoacă dureri de ceafă

O asociere surprinzătoare a fost observată între hărţuirea la locul de muncă şi riscul de a avea dureri de ceafă. Studiul, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Montreal, s-a desfăşurat pe circa 10.000 de salariaţi (din toate sectoarele de activitate), relatează passionsante.be, citat de Agerpres.
Prima constatare a fost că 11% dintre bărbaţi şi 18% dintre femei declară că suferă de dureri de ceafă, dese sau permanente, cu o intensitate care le perturbă activitatea profesională. Cu ajutorul unui chestionar, s-au pus în evidenţă factorii de risc, cum ar fi munca repetitivă, poziţia sau exigenţele ridicate. Surprinzătoare a fost legătura între aceste dureri şi hărţuire, fie de ordin psihologic (intimidare), fie fizic (îndeosebi cu caracter sexual).
Potrivit autorilor studiului, în această asociere sunt implicate mai multe mecanisme, printre care creşterea tensiunii musculare, acţiunea asupra sistemului nervos simpatic (cu impact asupra contracţiei musculare) sau influenţa asupra percepţiei durerii (mecanismul psihosomatic). În orice caz, arată cercetătorii, "programele care au în vedere lupta împotriva hărţuirii la locul de muncă pot contribui la scăderea semnificativă a tulburărilor musculo-scheletice, printre care durerile de ceafă".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.