Internațional

Vor face şi ai noştri la fel? Deputaţii francezi strâng cureaua, ca să dea exemplu

Ziarul de Vrancea
25 sep 2012 471 vizualizări
Indemnizaţiile le vor fi reduse, iar ei vor face "declaraţii de onoare" care să ateste că sumele primite sunt realmente destinate exercitării mandatului n banii neutilizaţi vor fi returnaţi la bugetul Adunării Naţionale, la sfârşitul legislaturii

Bugetul Adunării Naţionale a Franţei va fi blocat pentru cinci ani, iar indemnizaţia deputaţilor va fi redusă cu 10%, a anunţat ieri preşedintele camerei inferioare a legislativului francez, Claude Bartolone. Responsabilul francez a făcut acest anunţ cu trei zile înainte de aşteptata aprobare de către guvern a unui buget de austeritate pe 2013.
Prin acest gest Adunarea naţională vizează să devină "mai exemplară, mai deschisă şi mai utilă", a explicat demnitarul socialist, citat de Agerpres. "Pe durata preşedinţiei, aplic principiul: zero euro în plus pentru bugetul Adunării", a declarat acesta presei. Bugetul camerei inferioare este de circa 500 de milioane de euro.
Claude Bartolone a oficializat astfel şi suprimarea unora dintre cheltuielile de deplasare ale deputaţilor: acestora nu li se vor mai deconta biletele de clasa I şi nici cele pentru business class pentru călătoriile mai scurte de cinci ore. El a mai indicat că înnoirea parcului auto al Adunării se va face cu "vehicule hibride sau electrice".
În ce priveşte indemnizaţia pentru cheltuieli legate de mandat, care este de 6.412 euro pe lună per deputat şi se adaugă remuneraţiei de 5.189 euro, preşedintele Adunării naţionale franceze a subliniat că doreşte în primul rând să pună capăt lipsei de transparenţă cu privire la utilizarea acestor bani, care uneori dă naştere la suspiciuni. Astfel, deputaţii vor fi obligaţi să facă o "declaraţie de onoare" care să ateste că suma primită ca indemnizaţie "este realmente destinată exercitării mandatului". Banii neutilizaţi vor fi returnaţi la bugetul Adunării, la sfârşitul legislaturii, a mai promis Bartolone.
Vineri, guvernul francez urmează să adopte un proiect de buget pe 2013 care presupune economii de 30 de miliarde de euro, mai ales prin creşteri de impozite.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.