Internațional

Gafă uriaşă a lui Romney: 47% dintre americani nu-şi plătesc impozitele

Ziarul de Vrancea
18 sep 2012 607 vizualizări
Fără să ştie că este înregistrat, contracandidatul lui Obama susţine că alegătorii democraţi se consideră victime

O revistă americană a publicat luni o înregistrare video realizată cu camera ascunsă în care candidatul republican Mitt Romney pare să ironizeze "mentalitatea de victimă" a alegătorilor democraţi, comentarii denunţate imediat de către tabăra preşedintelui Barack Obama. Mother Jones, o publicaţie de stânga, a postat această înregistrare video realizată, evident, fără ştirea lui Romney, potrivit ei, în cadrul unei sesiuni de strângere de fonduri la care presa nu a avut acces.
Romney, vizibil nervos, întrebat de presa din California despre originea înregistrării video, a declarat: "nu este elegant, permiteţi-mi să spun cel puţin asta". Data evenimentului nu a fost precizată şi numai Romney este recunoscut pe ecran, restul înregistrării fiind neclar. Autenticitatea înregistrării video nu a putut fi stabilită, dar vocea celui care vorbeşte pare să fie cea a candidatului republican la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie.
În înregistrare, se vede cum acesta asigură că "47 la sută (dintre americani) vor vota pentru preşedinte orice se întâmplă. Există 47 la sută dintre oameni care sunt cu el, care depind de administraţie, care gândesc că sunt victime, care gândesc că administraţia trebuie să se ocupe de ei, care gândesc că ei au dreptul să aibă acces la o asigurare de sănătate, la hrană, la un acoperiş, la tot ceea ce vreţi".
Aceşti oameni gândesc "că acest lucru li se datorează. Că administraţia ar trebui să li-l ofere. Şi ei vor vota pentru acest preşedinte (Obama) orice s-ar întâmpla. Aceştia sunt oameni care nu plătesc impozite", continuă Romney, spunând că nu va reuşi să-i convingă să voteze pentru el.
Solicitată de către AFP, echipa lui Romney nu a reacţionat imediat faţă de publicarea înregistrării video. În schimb, comitetul de campanie al lui Obama a denunţat-o. "Este şocant ceea ce un candidat la preşedinţia Statelor Unite spune în spatele uşilor închise, unui grup de donatori bogaţi, că jumătate dintre americani se consideră «victime» (...) şi nu sunt pregătiţi să-şi «ia viaţa în mâinile lor»", a afirmat directorul de campanie al preşedintelui democrat în exerciţiu, Jim Messina. Potrivit lui, "este dificil să fii preşedintele tuturor americanilor atunci când tratezi cu dispreţ jumătate din ţară".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.