Internațional

MOZAIC INTERNATIONAL: Pe cine îmbogăţesc medicamentele inutile

Condurache Rodica
18 sep 2012 833 vizualizări
Fiecare al doilea medicament din lume este inutil, iar unele dintre acestea sunt chiar periculoase pentru sănătate, trag un semnal de alarmă doi profesori de medicină francezi, Philippe Ewen şi Bernard Debré, care consideră că un număr de 56 de denumiri de medicamente ar trebui retrase urgent din farmacii, potrivit portalului Likar.info, citat de Agerpres.

Lista cu medicamente care ar trebui retrase, în opinia lor, include remedii pentru cancer, boli neurologice, osteoporoză, stimulente psihice, antidepresive, contraceptive de generaţia a treia şi a patra, produse împotriva fumatului, diabetului, bolilor cardio-vasculare. Toate acestea fac mai mult rău decât bine, îmbogăţind doar lanţurile de farmacii şi producători, susţin cei doi profesori.

Recompensă pe capul preşedintelui Siriei

Armata Siriană Liberă (ASL) a promis o recompensă de 25 milioane de dolari celui care îl va captura "viu sau mort" pe preşedintele Bashar al-Assad, a relatat ieri agenţia turcă de presă Anadolu, citând unul din comandanţii acesteia, colonelul Ahmed Hijazi. Reprezentantul ASL a indicat că banii vor fi plătiţi de către "oameni de afaceri sirieni, care activează în ţară şi străinătate şi care sprijină" această grupare armată a opoziţiei siriene. Hijazi a mai spus că recompensa este destinată "să-i trezească la acţiune pe unii dintre cei din anturajul lui Bashar al-Assad".
"Cel care ni-l va livra pe al-Assad viu sau mort merită mai mult de 25 de milioane de dolari. Din păcate, noi numai de această sumă dispunem", a adăugat el. Luna trecută a fost cea mai sângeroasă de la debutul conflictului în Siria mai bine de un an, a recunoscut coordonatorul special al ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Robert Serry. Conform estimărilor Naţiunilor Unite, doar în ultima săptămână a lunii august în Siria au fost ucise 1.600 de persoane, ridicând la cel puţin 20.000 bilanţul victimelor conflictului intersirian.

O tanără de 22 de ani, kamikaze  în Afganistan

Opt dintre cei doisprezece oameni care au murit ieri la Kabul într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană sunt sud-africani care lucrau pentru o companie privată de aviaţie, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului sud-african al Afacerilor Externe, Nelson Kgwete. Alţi trei erau afgani, iar ultimul dintre cei ucişi se pare că era rus. Gruparea islamistă afgană Hezb-e-Islami a revendicat atentatul sinucigaş, afirmând că acţiunea reprezintă o replică la un film islamofob ale cărui fragmente au fost postate recent pe internet. Un purtător de cuvânt al mişcării, a doua ca importanţă a insurecţiei afgane după talibani, a declarat că atacatorul a fost o femeie de 22 de ani. Atentatul s-a produs lângă aeroportul din Kabul şi a vizat, se pare, un autovehicul ce transporta personal navigant străin. Hezb-e-Islami a fost condusă de fostul comandant mujahedin Gulbuddin Hekmatyar.

Americanii l-au ascuns pe regizorul filmului care a starnit mania musulmanilor

Procurorul general din Egipt a cerut ieri urmărirea penală împotriva a şapte copţi egipteni care trăiesc în Statele Unite şi sunt implicaţi în producţia sau în distribuţia filmului amator islamofob aflat la originea unui val de violenţe în lumea musulmană. Deşi numele lui Nakoula Basseley Nakoula, producătorul filmului anti-islam "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), nu se regăseşte în această listă, familia lui a fost escortată luni de poliţie spre o destinaţie necunoscută pentru a se întâlni cu acesta şi a se ascunde. "Au considerat că sunt mai în siguranţă dacă merg acolo unde au plecat pentru a duce o viaţă normală", a declarat la postul de televiziune ABC News Steve Whitmore, purtător de cuvânt al serviciilor şerifului. "Tot ce am făcut a fost să-i însoţim până acolo unde se află Nakoula. Mi-au spus că, pentru moment şi în viitorul apropiat, în cursul următoarelor săptămâni şi luni, nu vor mai reveni la această adresă" din Cerritos, în suburbia de sud a Los Angelesului, unde au locuit până în prezent, a adăugat Whitmore. După vizita efectuată sâmbătă agentului său de probaţiune, Nakoula, în vârstă de 55 de ani, condamnat în 2009 pentru fraudă bancară, nu a mai fost văzut. Filmul, care a dispus de un buget redus, îi descrie pe musulmani ca fiind imorali şi violenţi şi îl caracterizează pe Mohamed prin prisma unor teme precum pedofilia şi homosexualitatea.

Cine a inventat atacurile preventive înaintea lui George Bush jr.

Autorităţile americane au declasificat un document intitulat "Directiva nr.59", emisă la 25 iulie 1980 de preşedintele Jimmy Carter, privind un posibil război nuclear cu fosta Uniune Sovietică, potrivit Foreign Policy. Până recent, în mass-media au ajuns doar unele fragmente din acest text. În prezent, documentul integral este disponibil în arhivele securităţii naţionale ale SUA (http://www.gwu.edu/Însarchiv/nukevault/ebb390/). Arhiva este o instituţie neguvernamentală, de cercetare ştiinţifică, pe lângă Universitatea George Washington. "Directiva nr.59" este considerată unul dintre cele mai controversate documente din perioada războiului rece. Acest document a extins competenţele preşedinţilor americani privind utilizarea armei nucleare, inclusiv până la un atac nuclear preventiv împotriva inamicului. Obiectivul unui astfel de atac era provocarea de pagube economice maxime şi dezarmarea completă a URSS. "Uniunea Sovietică este inamicul care trebuie să piardă capacitatea de a folosi puterea sa militară şi să-i fie provocate daune ireparabile", se afirmă în text, devenit acum istorie. Chiar dacă a promulgat directiva respectivă, Jimmy Carter se opunea unui atac nuclear preventiv, spunând că armele nucleare trebuie să îndeplinească doar funcţia de descurajare şi pot fi folosite numai ca răspuns la o posibilă agresiune din partea sovieticilor.

Cum a fost pedepsită revista franceză care a publicat pozele cu Kate topless

Justiţia franceză a blocat, ieri, publicarea în continuare a fotografiilor în care ducesa Kate apare topless, luând decizia de a interzice cedarea acestora de către editorul francez şi orice nouă difuzare a lor. Sesizat de prinţul William şi de soţia sa, tribunalul din Nanterre a interzis editurii Mondadori "să cedeze ori să difuzeze, pe indiferent ce suport, indiferent cui şi indiferent în ce mod, mai ales pe tablete digitale", fotografiile publicate vineri de revista Closer. Fotografiile au fost făcute în timpul vacanţei private a cuplului princiar în Provence şi publicate iniţial de revista franceză Closer, apoi preluate de cotidianul Irish Daily Star şi de săptămânalul italian Chi, proprietate a grupului Berlusconi.
Editorul trebuie să predea cuplului originalele fotografiilor în termen de 24 de ore. Revista va fi amendată cu 10.000 de euro pentru fiecare republicare sau distribuire a pozelor. În paralel, justiţia franceză a deschis marţi o anchetă preliminară în urma plângerii penale depuse luni de prinţul William şi de soţia sa, Kate, pentru atingere adusă vieţii private, a anunţat Parchetul din Nanterre.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.