Internațional

După scandalul Harry vine scandalul Kate

Ziarul de Vrancea
14 sep 2012 691 vizualizări
Ducesa de Cambridge a fost fotografiată topless pe terasa unei pensiuni din Franţa, în timp ce prinţul William o dădea cu cremă pe spate n pozele au provocat furia Casei Regale britanice

Fotografiile publicate vineri de revista franceză Closer, în care soţia prinţului William a apărut topless pe o plajă din sudul Franţei, "nu au nimic şocant", a declarat vineri Laurence Pieau, directoarea revistei. "Aceste fotografii nu au nimic şocant. Ele arată o tânără care se bronzează cu sânii goi, la fel cum se pot vedea milioane pe plaje", a afirmat Laurence Pieau. "Terasa vilei lordului Linley, fiul prinţesei Margaret, se poate vedea din şosea", a adăugat ea, precizând că pozele au fost făcute de "un fotograf profesionist cu care am mai lucrat", dar fără să spună cât a plătit pentru ele.
"Closer are exclusivitatea mondială pentru aceste fotografii, dar acum ele vor fi propuse şi altor reviste din lumea întreagă", a mai afirmat directoarea revistei, reamintind că ziarul regional "La Provence a publicat pe data de 7 septembrie o imagine cu Kate şi William stând la soare pe această terasă, care încă mai poate fi văzută pe internet, iar aceasta nu a şocat pe nimeni".
Revista a publicat pe 5 pagini, în ediţia sa de vineri, un număr de 15 fotografii cu William şi Kate făcând plajă pe o terasă a unui mic castel, la începutul lunii septembrie, în sudul Franţei. Mai multe dintre acestea o arată pe ducesa de Cambridge topless.
"Pentru cea de-a doua lună de miere, Kate şi William au ales Provence, pentru un sejur romantic. Singuri pe lume. Cuvântul de ordine: în vacanţă uităm tot, de atmosfera mohorâtă londoneză şi chiar de costumul de baie, rămas în valiza alteţei", scriu jurnaliştii revistei. "La castelul din Autet (...), Kate îşi finisează bronzul (...) şi pentru a evita orice urmă, Kate s-a gândit la tot... şi şi-a dat jos maioul", notează publicaţia.


Ducesa de Cambridge efectuează în prezent un turneu în Asia-Pacific pentru a-şi perfecţiona obligaţiile regale. Ea a susţinut joi, în Malaezia, primul său discurs oficial în străinătate. Kate şi William au aflat despre intenţia revistei de a publica fotografiile în timp ce luau micul dejun la Kuala Lampur, în Malaezia. Potrivit unor oficiali ai familiei regale, dacă fotografiile se vor dovedi adevărate, publicarea lor ar fi ca "o întoarcere în urmă cu 15 ani" - aluzie la moartea prinţesei Diana, mama lui William, la sfarşitul lunii august 1997, într-un accident provocat de viteza excesivă a maşinii sale, car se pare că încerca să scape de paparazzi.
Cuplul regal s-ar fi declarat "întristat şi dezamăgit" de publicarea fotografiilor, pe care o consideră a fi o încălcare a intimităţii lor. Publicarea acestor fotografii constituie o atingere "grotească şi total nejustificată" adusă vieţii private a lui William şi Kate, a afirmat un purtător de cuvant de la Casa Regală britanică. Anterior, o sursă apropiată de Palatul Buckingham afirmase că aceste clişee sunt "autentice", precizand că palatul se consultă cu "avocaţi francezi pentru a vedea care sunt opţiunile posibile".

CASETA

FOTO: M:ăpoliticăpoze externă1 noi 2012ă09septembrieăKate cu rochia in vant2.jpg -
FOTO: M:ăpoliticăpoze externă1 noi 2012ă04aprilieăKate arata regal2.jpg

Kate a mai fost surprinsă în ultimul timp de fotografi în ipostaze interesante. Ţinuta simplă şi lejeră a ducesei de Cambridge i-a jucat feste în cateva randuri, cum ar fi la coborarea dintr-o maşină sau la o ceremonie oficială, pe un aeroport, unde vantul puternic s-a "jucat" cu rochia largă a lui Kate.

*****************************

FOTO: M:ăpoliticăpoze externă1 noi 2012ă09septembrieăLiban, KFC atacat.jpg - După ambasade, islamiştii au început să atace firmele. Restaurantul fast-food american Kentucky Fried Chicken din oraşul Tripoli, în nordul Libanului, a fost distrus de furia oarbă a manifestanţilor. Violenţele s-au produs vineri, cand Papa Benedict al XVI-lea a început o vizită istorică de trei zile în Liban, vizită pe care a iniţiat-o pronunţându-se împotriva fundamentalismului şi îndemnând la toleranţă.

Una după alta, ambasadele din lumea arabă sunt atacate şi incendiate
n în Sudan, reprezentanţele Germaniei şi Marii Britanii au avut de suferit n americanii au primit avertizări cu două zile înainte de tragedia din Libia

Uciderea ambasadorului american în Libia şi a altor trei membri ai personalului a fost rezultatul unor breşe de securitate grave şi continue, afirmă The Independent în ediţia electronică de vineri, afirmând că SUA au fost avertizate în legătură cu un posibil atac, dar nu au luat nicio măsură.
Administraţia americană se confruntă în prezent cu o criză în Libia. Documente sensibile au dispărut de la consulatul din Benghazi, iar ceea ce se presupunea a fi o locaţie secretă unde s-a retras personalul, a fost atacată cu mortiere. Unele documente care lipsesc din consulat ar fi listele cu nume de libieni care colaborează cu americanii, în timp ce alte documente ar fi legate de contractele de petrol.
Potrivit unor surse diplomatice, Departamentul de Stat american a avut informaţii credibile, cu 48 de ore înaintea revoltelor de la consulatul din Benghazi şi de la ambasada din Cairo, că misiunile diplomatice americane ar putea fi vizate, dar diplomaţii nu au primit nicio avertizare pentru a intra în alertă de grad ridicat, care presupune restricţionarea drastică a mişcărilor.

Nici ambasadele europene nu au scăpat

Aproximativ 5.000 de manifestanţi islamişti au dat foc sediului ambasadei germane din Khartoum, după ce au înlocuit drapelul german cu unul islamist. După incendierea reprezentanţei diplomatice, manifestanţii au blocat drumul pentru a împiedica venirea pompierilor. Poliţia sudaneză a ripostat lansând gaze lacrimogene. Ministerul german de Externe a anunţat că personalul diplomatic german aflat la Khartoum este în siguranţă.
Manifestanţii au atacat şi sediul ambasadei britanice, aflată în apropiere, pentru a denunţa filmul considerat că ar denigra islamul. Filmul a fost şi la originea atacului care a vizat consulatul SUA din Benghazi (Libia), în care a fost ucis ambasadorul american. Manifestanţii sudanezi se confruntau vineri seară cu forţele de ordine, care au tras cu grenade cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe cei aproximativ 10.000 de protestatari care se apropiau de ambasada americană de la Khartoum. Masiv dislocaţi, agenţii au blocat strada care duce spre ambasadă, în timp ce manifestanţii scandau "Allah este cel mai mare" şi "Orice, cu excepţia profetului", pentru a denunţa filmul pe care îl consideră ofensator la adresa profetului Mahomed. La Tunis, protestatarii au pătruns vineri după-amiază în curtea ambasadei americane din Tunisia. Forţele de ordine au tras focuri de avertisment şi au utilizat gaze lacrimogene împotriva agresorilor, care au dărâmat gardul de beton şi au incendiat mai multe vehicule.

CASETA
Cine este cel care a comandat filmul

Bărbatul considerat de către presa americană ca fiind posibilul autor al filmului controversat despre Islam care a provocat violenţe în Orientul Mijlociu şi Maghreb se află sub protecţia poliţiei la sud de Los Angeles. Suspectat că a postat pe YouTube trailerul filmului amator ce îl ridiculizează pe profetul Mahomed şi că ar fi chiar autorul acestuia, Nakoula Basseley Nakoula a solicitat protecţia poliţiei după ce a fost identificat de presă miercuri seară. De atunci casa acestui copt egiptean din Cerritos, la 40 de kilometri sud de Los Angeles, este sub supraveghere fiind înconjurată de jurnalişti. Familia a refuzat să facă declaraţii, însă AFP a putut constata că uşa de la intrarea casei este foarte asemănătoare cu cea care apare în mai multe scene din filmul controversat, ale cărui extrase sunt vizibile pe Internet. Surse neidentificate au declarat pentru postul de televiziune ABC că Nakoula Basseley, în vârstă de 55 de ani, se teme pentru viaţa sa. Conform unor documente judiciare din care AFP a obţinut o copie, bărbatul a fost condamnat la 21 de luni de închisoare în 2010 pentru escrocherii bancare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.