Internațional

Vremuri grele pe căile ferate bulgare:Şi trenurile se deturnează

Ziarul de Vrancea
10 sep 2012 693 vizualizări
Pasagerii furioşi au schimbat traseul unei garnituri după ce trenul lor s-a defectat şi au fost nevoiţi să coboare

Mai mulţi pasageri furioşi au deturnat, pe 6 septembrie, în Bulgaria, un tren care aparţine companiei de stat de căi ferate BDZ, însă incidentul a fost păstrat sub tăcere, relatează novinite.com. Totul a început după ce pasagerii dintr-un tren local care făcea legătura dintre capitala Sofia şi oraşul Mezdra (nord-vest) au fost obligaţi să coboare la staţia Iliyantsi din cauza unei defecţiuni tehnice, o problemă tot mai frecventă.
Mulţimea furioasă a blocat calea ferată, fapt ce a condus la oprirea unui tren expres de la Sofia la Gorna Oriahoviţa (centru). Oamenii s-au urcat în trenul expres şi au forţat personalul să meargă la Mezdra şi să oprească în fiecare staţie. Un film cu această acţiune a fost postat pe internet.
Trenurile cu motoare electrice din seria 33, precum cel care a suferit pe 6 septembrie o defecţiune tehnică, au fost scoase din circulaţie în 2009, după izbucnirea unui incendiu care a dus la periclitarea unor vieţi. În ciuda acestui fapt, BDZ încă le foloseşte şi pune vieţile pasagerilor în pericol, scrie Klassa, citată de novinite.com, subliniind că în luna ianuarie a avut loc un alt incident, când frânele unui astfel de tren au cedat.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.