Internațional

Romney îl atacă pe Obama şi este muştruluit de Moscova

Ziarul de Vrancea
31 aug 2012 512 vizualizări
Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite l-a acuzat, într-un lung discurs, pe actualul şef al Administraţiei de la Washington că nu a făcut nimic n el a promis americanilor că îi va ajuta, dar şi că va fi mai inflexibil faţă de Rusia

Mitt Romney a acceptat joi seară, la finalul Convenţiei Partidului Republican desfăşurată în Florida, să fie desemnat candidat al acestui partid la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc pe data de 6 noiembrie, când se va confrunta cu actualul preşedinte Barack Obama. În lungul său  discurs, el a încercat să-şi umanizeze imaginea, vorbind despre familie şi despre credinţa sa mormonă. "Aş fi dorit ca Obama să reuşească pentru că vreau ca America să reuşească", a continuat el, referindu-se la actualul preşedinte şi rivalul său în alegeri, democratul Barack Obama, acuzându-l pe acesta că "promisiunile sale au lăsat locul dezamăgirii şi divizării, ceea ce nu vom accepta".
El s-a angajat să redreseze economia americană şi a prezentat un plan în cinci puncte prin care promite să creeze 12 milioane de locuri de muncă. "Preşedintele Obama a promis că va stopa creşterea nivelului apelor oceanelor şi că va vindeca planeta. Promisiunea mea este să vă ajut pe voi şi pe familiile voastre", a mai spus Romney în faţa delegaţilor Partidului Republican.
Acest om de afaceri multimilionar, în vârstă de 65 de ani şi fost guvernator al statului Massachusetts între anii 2003 şi 2007, a avut un imens succes în lumea afacerilor, dar este lipsit de carismă. El a mai candidat pentru investitura republicană şi în anul 2008, dar atunci a pierdut cursa în favoarea lui John McCain.

Kremlinul nu mai crede în Romney

În politica expernă, Mitt Romney i-a reproşat lui Barack Obama că a părăsit un aliat, Polonia, şi a avertizat că, dacă va fi ales preşedinte în noiembrie, va avea o atitudine "mai puţin flexibilă" faţă de Rusia. Această afirmaţie a atras imediat replica Moscovei.
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin consideră "inadmisibilă" ameninţarea candidatului republican Mitt Romney de a fi mai puţin flexibil faţă de Rusia dacă va deveni preşedinte. "Moscova şi Washingtonul au subliniat de nenumărate ori, la diferite niveluri, că este inadmisibil ca relaţiile bilaterale să devină victime ale disputelor preelectorale", a reacţionat Dmitri Peskov. "Suntem convinşi că acest lucru nu este bun. Cunoaştem punctul de vedere oficial al Washingtonului", a adăugat el. "Aşa cum şeful statului a subliniat în mai multe rânduri, Rusia doreşte dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor ruso-americane", precizează Peskov.

Clint Eastwood s-a făcut de ras în aplauzele asistenţei

Actorul Clint Eastwood a susţinut şi el un discurs la convenţia republicană de la Tampa, atacându-l dur pe preşedintele Barack Obama, pe care l-a făcut nebun, dar dând şi dovadă de incoerenţă. Cineastul în vârstă de 82 de ani a calificat drept o "ruşine naţională" existenţa celor 23 de milioane de şomeri din SUA şi a apreciat că a venit momentul "ca altcineva să intervină şi să rezolve problema". "Când cineva nu face treaba, trebuie să plece", a spus Eastwood, adresându-se unui Barack Obama imaginar, reprezentat la convenţie printr-un scaun neocupat amplasat pe scenă. Intervenţia actorului, care în unele momente părea complet incoerentă, a amuzat publicul şi a avut ecou şi pe Twitter, chiar pe contul oficial al preşedintelui Obama fiind postat un mesaj ironic: "Acest scaun este ocupat".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.