Internațional

Mozaic international: Avocatul lui Assange promite "o mare surpriză"

Ziarul de Vrancea
23 aug 2012 625 vizualizări
Fostul judecător spaniol Baltasar Garzon, unul dintre avocaţii lui Julian Assange,a promis o "mare surpriză" în dosarul presupuselor violuri pentru care fondatorul WikiLeaks, refugiat la ambasada Ecuadorului la Londra, este vizat de un mandat de arestare emis de Suedia.

Garzon, care a discutat duminică timp de mai multe ore cu clientul său, afirmă că apărarea a solicitat deplasarea unui procuror suedez la Londra pentru a-l audia pe Assange. "Cred că va fi o foarte bună opţiune" pentru Assange, a declarat Garzon la Brisbane, în estul Australiei. Potrivit avocatului, apărarea se află în posesia unor date cruciale legate de acuzaţii, date ce vor constitui "o mare surpriză" atunci când vor fi făcute publice. "Nu putem să le divulgăm deocamdată, însă am solicitat Parchetului suedez să ia o depoziţie dlui Assange", a precizat Garzon. Julian Assange este vizat de un mandat de arestare emis de Suedia, unde este acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra a două femei, fapte ce ar fi fost comise în timpul unei şederi în zona Stockholmului, în august 2010. La 16 august, Ecuadorul i-a acordat azil politic fostului hacker, însă autorităţile de la Londra refuză să îi permită părăsirea teritoriului britanic.

Ce se mai fură la Paris: hărţile Palatului Elysée, Ministerului de Interne şi Poliţiei

Hărţile Palatului Elysée, Ministerului de Interne şi Poliţiei din Paris nu mai prezintă, începând de duminică, niciun secret pentru hoţi, care le-au furat din automobilul unui angajat al companiei însărcinate cu instalarea reţelei de cabluri optice în aceste clădiri, informează leparisien.fr. Potrivit anchetei iniţiale, furtul s-a produs duminică, la Gara Lyon din arondismentul XX din Paris, atunci când angajatul companiei de cablu, venit să îşi aştepte o rudă la gară, a lăsat planurile celor trei clădiri şi mai multe obiecte personale în automobilul parcat în apropiere. Unul sau mai mulţi hoţi i-au spart maşina şi au furat un stick USB ce conţinea, pe lângă fişiere personale, şi planurile clădirilor Palatului Elysée (sediul Preşedinţiei franceze), Ministerului de Interne din Piaţa Beauvais şi Prefecturii de Poliţie din Paris. Planurile sunt detaliate şi prezintă amplasamentul fiecărei camere din cele trei clădiri. Victima furtului avea acces la aceste fişiere, în principiu de înaltă confidenţialitate, datorită funcţiei importante pe care o deţine în compania însărcinată cu instalarea cablurilor de fibră optică în mai multe clădiri oficiale din Franţa, în cadrul unui program mai larg de echipare a acestor stabilimente pariziene cu sisteme de supraveghere video. Nu se ştie deocamdată dacă furtul a fost programat şi viza tocmai conţinutul stick-ului USB sau dacă a fost vorba de un furt banal comis de hoţi care sparg automobile şi pleacă de la locul faptei cu obiecte luate la întâmplare.

În Siria, pierderile umane se apropie de un nou prag: 25.000

Cel puţin 24.495 de persoane au fost ucise în violenţele din timpul revoltei din Siria, de la începutul lui martie 2011, a anunţat Rami Abdel Rahmane, directorul organizaţiei nonguvernamentale (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. În total, în ultimele 17 luni, în Siria au fost ucişi 17.281 de civili, inclusiv dintre cei care au s-au alăturat rebeliunii, a precizat directorul ONG-ului cu sediul în Marea Britanie. "De asemenea, au fost ucişi 6.163 de militari, dar şi 1.051 de dezertori care s-au alăturat insurecţiei", a adăugat directorul ONG-ului, care se bazează pe o reţea de martori şi militanţi de pe teritoriul întregii ţări. Aceste date nu pot fi verificate în mod independent, deoarece autorităţile impun restricţii extrem de dure presei străine care vrea să acopere conflictul armat. Criza siriană a devenit tot mai violentă, purtându-se confruntări armate la Damasc şi Alep, cele mai importante două oraşe din ţară.

Un balon cu aer cald s-a prăbuşit în Slovenia: 2 morţi şi 15 răniţi

Două persoane au murit şi aproximativ alte 15 au fost rănite, ieri, în Slovenia după ce balonul cu aer cald în care se aflau a luat foc şi s-a prăbuşit, a anunţat poliţia într-un comunicat. Şase persoane sunt rănite grav. Accidentul a avut loc la 12 kilometri sud de capitala Ljubljana, în jurul orei locale 8). Balonul cu aer cald transporta 35 de persoane, potrivit unui comunicat al protecţiei civile. Potrivit agenţiei de presă slovene STA, accidentul ar fi putut fi provocat de o furtună.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.