Internațional

Norvegienii alocă un munte de bani pentru noul sediu al guvernului

Ziarul de Vrancea
22 aug 2012 416 vizualizări
Clădirea înaltă de 17 etaje a fost grav avariată de explozia provocată anul trecut de Anders Breivik înainte de masacrul pentru care este acum judecat

Viitorul sediu al guvernului norvegian, care îl va înlocui pe cel devastat în iulie 2011 de atentatul comis de extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, va costa minim un miliard de euro şi va avea nevoie de circa 10 ani pentru a fi finalizat, a indicat miercuri ministrul administraţiei, Rigmor Aasrud, potrivit France Presse. Noua construcţie nu ar urma să fie încheiată mai devreme de începutul anilor 2020.
Înainte de a alege între reabilitare sau demolarea parţială ori totală, guvernul trebuie să decidă anul viitor soarta turnului de 17 etaje care adăposteşte, între altele, birourile premierului Jens Stoltenberg şi care a fost grav afectat de atentatul din 2011.
Profitând de mari carenţe de securitate, Breivik şi-a parcat camioneta, în care se afla o bombă artizanală de aproape o tonă, chiar langă clădire. În atentat au murit opt persoane. Extremistul a deschis apoi focul asupra tinerilor laburişti aflaţi într-o tabără pe insula Utoeya, făcând alte 69 de victime. Verdictul în procesul în care este judecat pentru "acte de terorism" va fi anunţat vineri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.