Internațional

Franţa nu e România Guvernul socialist de la Paris strange cureaua pană în 2013

Ziarul de Vrancea
19 aug 2012 632 vizualizări
Ministrul francez al Economiei exclude orice amânare a calendarului de reducere a deficitului public n "Suntem în plutonul din fruntea Europei şi trebuie să rămânem acolo", a spus Pierre Moscovici

Dacă Guvernul de la Bucureşti pare să fi lăsat pe plan secund treburile ţării, preocupat fiind de anchetele procurorilor şi de anularea dreptului de vot pentru românii aflaţi în străinătate, Guvernul de la Paris dă asigurări că este decis să aplice măsuri ferme pentru întărirea economiei ţării. Ministrul francez al Economiei, Pierre Moscovici, exclude ipoteza de a amâna obiectivul de reducere a deficitului public al Franţei la 3% din PIB la sfârşitul lui 2013, afirmând că diminuarea datoriei "este un imperativ", conform unui interviu acordat săptămânalului Le Journal du Dimanche. Moscovici dă asigurări în acelaşi interviu că o revizuire în scădere a previziunilor guvernului privind creşterea pentru 2013 "nu este de actualitate".
"Dacă aş fi convins că o relaxare (a calendarului de reducere a deficitului) ar fi pozitivă, aş lua-o în considerare", explică ministrul. Însă, adaugă el imediat, "nu ne menţinem obiectivul unui deficit de 3% în 2013 de dragul unei cifre: diminuarea datoriei este un imperativ pentru a ne menţine suveranitatea şi a ne controla destinul". "Orice semn de slăbiciune ar fi sancţionat, ceea ce ar creşte costul datoriei. Suntem în plutonul din fruntea Europei şi trebuie să rămânem acolo", adaugă Moscovici.
El subliniază că Franţa se împrumută "la dobânzi extrem de mici, uneori negative" deoarece "partenerii noştri constată că ducem o politică credibilă".
Întrebat în legătură cu previziunea guvernului francez de creştere economică pentru 2013 (1,25% din PIB), el a afirmat că "imediat ce vom fi capabili să relansăm dinamica în Europa şi în Franţa, avem un potenţial real de creştere în 2013". El a dat asigurări că o revizuire în scădere a acestei previziuni "nu e de actualitate", considerând că o creştere slabă a PIB anul viitor "nu este o fatalitate".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.