Internațional

Jay Leno şi-a redus salariul cu 5 milioane de dolari pentru a-şi salva colaboratorii

Ziarul de Vrancea
19 aug 2012 579 vizualizări
Realizatorul de televiziune Jay Leno a acceptat o reducere de 5 milioane de dolari a salariului său anual pentru a salva slujbele persoanelor care lucrează la emisiunea sa, "The Tonight Show", difuzată de postul NBC.

Vineri, circa 20 de angajaţi şi-au pierdut slujbele, după ce NBC a decis să reducă costurile acestei emisiuni. "Principala preocupare a lui Jay este legată de slujbele acestor oameni minunaţi cu care lucrează «The Tonight Show»", a spus Bruce Bobbins, purtător de cuvânt pentru Jay Leno. Salariul actual al lui Leno este cuprins între 25 şi 30 de milioane de dolari. Realizatorul de televiziune mai câştigă alte 15-20 de milioane de dolari anual din spectacolele sale de stand-up comedy. Emisiunea lui Leno este cel mai vizionat show nocturn în SUA, dar cu greu generează venituri, spun experţii din industrie.
Spioni germani, în sprijinul rebelilor sirieni

Spioni germani sunt staţionaţi în largul coastelor siriene şi transmit informaţii în scopul de a-i ajuta pe rebelii sirieni în lupta lor împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, a anunţat ieri un săptămânal german. Agenţii Serviciului federal de informaţii (BND) operează din vapoare aflate în largul coastei siriene, graţie unei tehnologii care permite observarea mişcării trupelor până la 600 de kilometri în interiorul ţării, a precizat săptămânalul Bild am Sonntag. Ei transmit informaţiile ofiţerilor americani şi britanici care le furnizează apoi rebelilor. Potrivit unui oficial american care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, "niciun serviciu de informaţii occidental nu are surse aşa de bune în Siria" ca BND german, adaugă publicaţia. Agenţii germani sunt activi în conflictul sirian şi de la baza NATO din oraşul turc Adana, potrivit Bild. "Putem fi mândri de contribuţia semnificativă pe care o aducem la îndepărtarea regimului Assad", a declarat un oficial din cadrul BND pentru Bild. BND nu a comentat aceste informaţii.

Anchetatorii americani, interesaţi de Deutsche Bank

Autorităţile judiciare americane au deschis o anchetă împotriva Deutsche Bank şi altor instituţii bancare de anvergură mondială, care ar fi transferat miliarde de dolari în numele Iranului, Sudanului şi altor state supuse sancţiunilor, relatează New York Times. Ancheta este abia la început, au precizat autorităţile pentru cotidianul american, adăugând că nu există deocamdată suspiciuni că Deutsche Bank ar fi transferat de bani în numele unor clienţi iranieni prin intermediul unor operaţiuni în SUA, după 2008. Un purtător de cuvânt al băncii, contactat de AFP şi Reuters, nu a dorit să comenteze informaţiile. El s-a mulţumit doar a indica faptul că, în 2007, banca a decis "să nu se angajeze în noi tranzacţii cu instituţii din ţări precum Iran, Siria, Sudan şi Coreea de Nord" şi "să pună capăt schimburilor existente în măsura în care acest lucru era posibil din punct de vedere legal". În cursul ultimilor zece ani, SUA şi aliaţii lor au sporit sancţiunile împotriva băncilor iraniene şi împotriva unor instituţii sau persoane, în încercarea de a determina Teheranul să pună capăt programului de îmbogăţire nucleară.

Prima apariţie publică a lui al-Assad în afara buncărului său

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat ieri rugăciunea de Aid el-Fitr, care marchează încheierea Ramadanului, într-o moschee din Damasc, înconjurat de oficiali de rang înalt ai partidului Baas şi ai Guvernului, potrivit imaginilor transmise de televiziunea oficială. În imagini, Assad apare aşezat pe jos în moscheea al-Hamad, în cartierul de lux Mouhajirine (nord), în prezenţa premierului Wael al-Halaqi, numit recent în această funcţie, a lui Mohamed Said Bkitan, secretar general adjunct al Baas, şi a preşedintelui Parlamentului Jihad Lahham. Îmbrăcat într-un costum sobru, cămaşă albă şi cravată gri, Assad a apărut pentru prima dată în public de la atentatul în care au murit patru oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate la 19 iulie. De atunci, televiziunea a prezentat de mai multe ori imagini cu preşedintele primind diverse personalităţi, dar aceasta este prima dată când este văzut în afara palatului său.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.