Internațional

Industria tutunului primeşte cea mai grea lovitură

Ziarul de Vrancea
15 aug 2012 664 vizualizări
Toate pachetele de ţigări vandute în Australia vor arăta identic n alte ţări sunt pregătite să instituie reguli similare n vor avea de caştigat doar contrabandiştii din grupările de crimă organizată, susţine una din marile companii producătoare de ţigări

Curtea supremă australiană a dat undă verde legii care prevede că, de la 1 decembrie, toate ţigările vor fi ambalate în pachete identice ca formă şi culoare (măslinie) şi vor avea ca unice elemente distinctive marca şi numele produsului, scrise cu aceleaşi caractere. Magistraţii au respins astfel un apel formulat de British American Tobacco, Philip Morris, Imperial Tobacco şi Japan Tobacco, motivand că legea nu este contrară Constituţiei. Motivarea deciziei urmează să fie publicată în scurt timp.
Pachetele cu ţigări nu numai că vor fi identice, dar vor purta, de asemenea, avertismente cu privire la pericolele fumatului. Alte ţări precum Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelandă, Canada şi India intenţionează să adopte legi similare prin care să fie descurajat fumatul.
"Mesajul pentru restul lumii" – transmis de ministrul australian al Justiţiei, Nicola Roxon, al cărei tată, un fumător, a murit de cancer, atunci când ea avea zece ani - "este că industria tutunului poate fi învinsă". De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al British American Tobacco susţine că "este o lege proastă, de care va beneficia doar crima organizată care vinde în stradă ţigări de contrabandă".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.