Internațional

Bătălii de stradă în nordul Franţei

Ziarul de Vrancea
14 aug 2012 477 vizualizări
şaisprezece poliţişti au fost răniţi în urma unor confruntări violente cu tineri

Şaisprezece poliţişti au fost răniţi în Franţa în urma unor confruntări violente între aproximativ 100 de tineri şi forţele de ordine, soldate cu pagube importante, în noaptea de luni spre marţi, la Amiens (nord), au anunţat surse concordante. Aproximativ 100 de tineri reuniţi în cartierul Amiens-Nord, una dintre cele 15 zone de securitate prioritară vizate de către Guvern, au început luni seara "să hărţuiască forţele de ordine venite să securizeze cartierul în urma unor confruntări de duminică seara", a anunţat Prefectura. Poliţiştii au fost răniţi cu tiruri cu alice, focuri de artificii şi proiectile, a precizat aceeaşi sursă. Forţele de ordine au replicat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, a adăugat prefectura.
Cartierul Amiens-Nord se confruntă cu incidente în mod frecvent, "dar niciodată de această gravitate, cu trei clădiri publice distruse parţial", a subliniat prefectura. Primarul din Amiens, Gilles Demailly, evocă o "scenă dezolantă", cu "pubele împrăştiate peste tot şi maşini incendiate", dar şi cu clădiri publice avariate "pentru prima dată", inclusiv o şcoală maternală parţial incendiată şi devastată complet, şi un centru sportiv, distrus integral. "Sunt luni de când reclam mijloace, deoarece tensiunile urcau în cartier", a subliniat primarul.
Aceste incidente au loc în urma unor confruntări, duminică, între locuitori din cartier şi poliţie, care proceda la un control de rutină asupra unui şofer care a condus în mod periculos. Această intervenţie a fost considerată excesivă de către unii dintre locuitorii din apropiere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.