Internațional

Obama este urmaşul primului sclav înregistrat în America de Nord

Ziarul de Vrancea
31 iul 2012 631 vizualizări
genealogia realizată de un site specializat arată că Barack Obama este descendentul lui John Punch n acesta ar fi trăit în statul Virginia la mijlocul secolului al 17-lea

Preşedintele american, Barack Obama, este descendent al primului sclav de origine africană înregistrat în Statele Unite, conform unei genealogii realizate de site-ul Ancestry.com. Conform site-ului, citat de ziarul Huffington Post, genealogia a fost realizată pe linie maternă. Strămoşul lui Barack Obama, John Punch, ar fi venit în statul Virginia înainte de anul 1640, fiind sclav. El a încercat să fugă, dar a fost capturat în Maryland, fiind readus în Virginia şi condamnat la sclavie permanentă. John Punch a avut copii cu o femeie albă care a obţinut în final statutul de cetăţean liber.
Cercetătorii de la Ancestry.com afirmă că există dovezi puternice care sugerează că John Punch este tatăl lui John Bunch, un strămoş direct al lui Barack Obama.
Conform site-ului specializat în genealogii, Punch şi Bunch sunt singurele persoane cu nume similare dintre cele mai puţin de 100 de familii care locuiau în acea perioadă în Virginia. Fiii lui John Bunch III, născut în perioada 1680-1685, s-au căsătorit cu femei de rasă albă.
Conform specialistei Elizabeth Shown Mills, mostrele genetice arată clar existenţa unei origini africane în această familie. Mama lui Barack Obama, care era de rasă albă, s-a născut în Kansas, tatăl actualului preşedinte fiind originar din Kenya.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.