Internațional

Liderii lumii: cine pe cine urmăreşte pe Twitter

Ziarul de Vrancea
27 iul 2012 599 vizualizări
Contul lui Barack Obama se bucură de cea mai mare audienţă, urmat de cel al Casei Albe n la randul său, Obama este atent la postările premierilor rus şi norvegian

Două treimi din liderii politici ai lumii au cont pe Twitter, însă jumătate dintre ei nu urmăresc activitatea colegilor lor politici pe reţeaua de socializare, conform primului studiu realizat de firma de consultanţă Burson-Marsteller consacrat liderilor mondiali şi reţelei Twitter şi publicat la Geneva. Pentru acest studiu, denumit "Twiplomacy", Burson-Marsteller a afirmat că a analizat 264 de conturi oficiale şi personale ale şefilor de stat şi de guvern din 125 de ţări.
Studiul arată că un sfert (76) dintre aceşti lideri mondiali urmăresc postările de pe contul lui Barack Obama, liderul al cărui cont Twitter este cel mai urmărit din lume de către oamenii politici. Celelalte şase conturi cel mai urmărite de liderii lumii sunt cel al Casei Albe (61), al Downing Street (41), premierului canadian Stephen Harper (20), preşedintelui în exerciţiu al Mexicului, Felipe Calderon (20), preşedintelui brazilian Dilma Rousseff (17) şi cel al Palatului Elysee (17).
Cu toate acestea, @BarackObama nu urmăreşte decât conturile Twitter a doi lideri mondiali, cel al premierului norvegian Jens Stoltenberg şi cel rus Dimitri Medvedev.
Preşedintele rus Vladimir Putin, preşedintele ruandez Paul Kagame, premierul din Singapore şi alte 35 de conturi nu urmăresc activitatea de pe niciun alt cont de Twitter, retrăgându-se din orice fel de conversaţie.
De cealaltă parte, premierul ugandez Amama Mbabazi face parte dintre cei mai activi pe Twitter, cu peste 90% dintre mesaje trimise ca răspuns.
Studiul arată, de asemenea, că politicienii descoperă adesea Twitter în timpul campaniilor electorale, însă odată aleşi, au tendinţa de a nu mai comunica pe reţeaua socială, aşa cum este cazul conturilor preşedintelui brazilian Dilma Rousseff şi al preşedintelui francez Francois Hollande.
Conform studiului, liderii mondiali tastează pe Twitter în 43 de limbi - 43% în engleză şi 15% în spaniolă. Cu toate acestea, liderii spanioli şi latinoamericani comunică pe reţea de trei ori mai mult decât cei care o fac în limba engleză.

De ce s-a oprit reţeaua două ore, joi seară

Reţeaua de socializare Twitter nu a fost funcţională joi, timp de aproximativ de două ore, din cauza unui dublu incident al centrelor de date, milioane de utilizatori fiind privaţi de noi informaţii. "Salut! Se pare că avem o mică întrerupere a Twitter.com. Mulţumim pentru răbdare!", era mesajul transmis pe pagina de întâmpinare a site-ului reţelei de socializare, fără a da mai multe detalii. La sfârşitul zilei, vicepreşedintele reţelei Twitter a transmis către utilizatori: "Centrele de date sunt concepute pentru a fi reduntante: când unul nu funcţionează, al doilea devine releu". "Ceea ce este surprinzător în acest incident, este faptul că cele două sisteme au încetat să funcţioneze la puţin timp între ele. Mi-aş dori să pot spune că acest incident este cauzat de Jocurilor Olimpice, sau de «un bug în serie», la fel ca incidentul din iunie, dar de fapt, dubla problemă a infrastructurii noastre a fost cauzată de ambele", a adăugat vicepreşedintele. Accesul la site-ul reţelei de socializare a fost dificil, chiar imposibil între orele 17.20 şi 19.25 GMT (20.20 şi 22.25, orele României), a menţionat Rawashdeh. După întreruperea funcţionării, mai mulţi utilizatori au ironizat incidentul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.