Internațional

Ce îl chinuie cel mai mult pe asasinul de la cinema

Ziarul de Vrancea
26 iul 2012 420 vizualizări
Aflat în închisoare, el a adresat aceeaşi întrebare mai multor membri din personalul de pază

James Holmes, autorul masacrului din cinematograful din oraşul Aurora (Colorado), în timpul premierei filmului "Cavalerul Negru. Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises", a dorit să ştie cum s-a terminat această ultimă parte a francizei "Batman", regizată de Christopher Nolan. Un angajat al închisorii Arapahoe, unde se află Holmes, a declarat pentru cotidianul american New York Daily News: "Vorbea de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Cred că vrea să scape pe motiv că nu este în deplinătatea facultăţilor mintale".
Pe de altă parte, s-a confirmat că James Holmes a trimis un pachet care conţinea un caiet şi desene cu planurile sale de atac unui psihiatru din fosta lui universitate, potrivit mai multor media americane. "Înăuntru era un caiet plin cu detalii despre modul în care vroia să omoare oameni", a declarat un poliţist sub protecţia anonimatului. "Erau desene care ilustrau ce intenţiona să facă, desene cu masacrul", a adăugat acesta.

Holmes şi-a anunţat atacul, dar nu l-a auzit nimeni

În presa americană circulă informaţii contradictorii cu privire la momentul primirii pachetului, respectiv dacă acesta ar fi ajuns suficient de devreme pentru ca masacrul să poată fi prevenit. Fox News, care citează o sursă anonimă din poliţie, a indicat că pachetul care purta pe verso numele James Holmes a ajuns la Universitatea din Colorado la 12 iulie, însă nu a fost deschis decât cu câteva zile înainte de masacrul din cinematograful din Aurora, petrecut la 20 iulie. În acelaşi timp însă, cotidianul Denver Post a citat responsabili universitari care asigură că pachetul a ajuns abia luni, 23 iulie, la câteva zile după atac.
Potrivit postului NBC News, care citează, la rândul său, o sursă din poliţie, presupusul autor i-ar fi direcţionat el însuşi pe anchetatori către pachet. James Holmes, în vârstă de 24 de ani, este acuzat de uciderea a 12 persoane şi rănirea altor 58 într-un cinematograf din Aurora, în suburbia oraşului Denver, în timpul premierei ultimului film din seria Batman, "The Dark Knight Rises". El este închis, în prezent, în centrul de detenţie din comitatul Arapahoe şi riscă pedeapsa cu moartea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.