Internațional

De ce se întorc liderii lumii la degustători

Ziarul de Vrancea
25 iul 2012 585 vizualizări
Vladimir Putin se teme să nu-i fie otrăvită mancarea n şi George Bush jr. a apelat la doi agenţi FBI din acelaşi motiv

Vladimir Putin cere să fie verificat fiecare fel de mâncare care i se serveşte pentru ca să nu fie otrăvit, a dezvăluit ieri la Paris Gilles Bragard, fondatorul unui club de bucătari de elită care gătesc pentru cei mai puternici oameni politici din lume, relatează Daily Mail în ediţia online. Fiecare fel de mâncare servit preşedintelui rus, un fost agent KGB "obsedat de securitate", este verificat de către un degustător profesionist cu o calificare medicală, care se asigură că este complet sigur să fie consumat, potrivit publicaţiei britanice. "Încă mai există degustători la Kremlin, unde un doctor verifică fiecare fel în parte, împreună cu bucătarul", a declarat Bragard.
Într-o intervenţie în cadrul unei reuniuni a "Club des Chefs des Chefs", la Paris, Bragard a mai dezvăluit că preşedinţilor americani le place ca mâncarea lor să fie "autorizată din punct de vede al securităţii". Între aceştia se află şi George Bush, care a pus doi foşti agenţi FBI să guste fiecare fel în parte în timpul unei vizite la Londra.

Margaret Thatcher era foarte atentă la preţ

De asemenea, liderii americani sunt suspicioşi în special cu mâncarea de origine non-americană, despre actualul secretar de Stat Hillary Clinton spunându-se spre exemplu că a "scăpat de bucătarul francez când a sosit la Casa Albă, considerând felurile acestuia prea bogate", potrivit Daily Mail.
Între alte astfel de "informaţii fascinante", Daily Mail citează afirmaţii atribuite lui Anton Mosimann, un bucătar londonez care a gătit pentru numeroşi premieri britanici, potrivit cărora ducesa de Cambridge a cerut ca un sos "greu" să fie "modificat" pentru ca să fie mai "uşor". Baroana Thatcher, în schimb, era deosebit de atentă la preţ, interesându-se, spre exemplu, cât a costat friptura de vită cu ciuperci Morille oferită fostului preşedinte socialist Francois Mitterrand. Lady Tatcher l-a felicitat pe Mosimann pentru calitatea felului, ani mai târziu, după care i-a spus "a fost foarte scump".
În prezent, preşedintele american Barack Obama detestă sfecla, iar francezul François Hollande anghinara. Însă, a spus Bragard, Hollande şi cancelarul german Angela Merkel "adoră brânza", pe când lui Obama şi soţiei sale, Michelle, cel mai mult le plac "fructele şi legumele".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.