Internațional

Mozaic international: Mergeţi să vedeţi Batman? Nu vă îmbrăcaţi ca personajele din film!

Ziarul de Vrancea
24 iul 2012 1544 vizualizări
Reţelele de cinema din Germania au interzis costumarea spectatorilor pentru premiera ultimului film din seria Batman

Cinematografele din Germania au înăsprit măsurile de securitate înainte de premiera noului film din seria Batman, "The Dark Knight Rises", după ce la prezentarea acestuia în localitatea Aurora din statul american Colorado au fost ucişi 12 oameni, informează publicaţia germană Der Spiegel. Astfel, conducerea cinematografelor germane a decis să interzică prezentarea spectatorilor la vizionare îmbrăcaţi în costume ale eroilor din film. De asemenea, spectatorii vor fi verificaţi mai mult timp înainte de a li se permite accesul în săli, a anunţat reţeaua de cinema UCI-Kinowelt din Bochum.
Directorul reţelei de cinema Cineplex Deutschland, Kim Ludolf Koch, a subliniat că după tragicul incident din SUA i-au parvenit numeroase interpelări din partea spectatorilor care au cumpărat bilet la acest film şi care îşi exprimau îngrijorarea în legătură cu nivelul de securitate din timpul proiecţiilor.
O altă reţea de cinema din Germania, Cinemaxx, a decis să scoată paza din umbră: potrivit reprezentanţilor companiei, de obicei gardienii lucrează pe cât posibil imperceptibil pentru spectatori, însă acum ei se vor afla la vedere.
De altfel, conducerile reţelelor de cinema din Germania subliniază că după incidentul din Colorado premiere ale acestui film au avut în peste 4.000 de oraşe ale SUA, Spaniei şi Marii Britanii. Autorităţile germane speră că ucigaşul american nu va avea "imitatori".
Premiera germană a noului film al lui Christopher Nolan din seria Batman va avea loc maine, însă proiecţiile în avanpremieră vor avea loc în această noapte, precizează Agerpres.

Familia autorului masacrului îl susţine pe acesta

Joia trecută, la premiera filmului "The Dark Knight Rises" din oraşul Aurora, Colorado, tânărul de 24 de ani James Holmes a deschis focul asupra spectatorilor, provocând moartea a 12 oameni şi rănirea altor 58. Potrivit unor informaţii neoficiale, el s-ar fi autoproclamat Joker, principalul duşman al lui Batman. Holmes a compărut pentru prima dată în faţa justiţiei luni, cu părul vopsit în roşu şi cu un aer trist şi absent. Justiţia i-a adus la cunoştinţă drepturile în cursul audierii ce a durat aproximativ 12 minute, înainte de punerea sub acuzare ce va avea loc pe 30 iulie. Potrivit mass-media locale, acuzarea ar urma să ceară pedeapsa cu moartea, deşi o singură persoană a fost executată în Colorado de la restabilirea pedepsei capitale în SUA, în 1976.
Părinţii lui James Holmes au declarat că-l susţin pe fiul lor. Întrebat dacă îl susţin pe Holmes, avocatul şi purtătorul de cuvânt al familiei, Lisa Damiani, a declarat într-o conferinţă de presă: "Da. Este fiul lor. Ei rezistă aşa cum ar face oricine aflat într-o asemenea situaţie". "Cred că oricine care a fost vreodată părinte îşi poate imagina cum se simt", a mai spus Lisa Damiani, care nu a dorit să comenteze în legătură cu locul în care se află familia lui Holmes sau relaţia lor cu acesta.

Un marinar român s-a înecat în largul coastelor Africii de Sud

Un marinar român a murit după ce a căzut de pe o navă-cargo, în largul Africii de Sud. Românul în vârstă de 61 de ani încerca să urce pe o scară la bordul navei-cargo Cape Kestrel, care era ancorată la două mile nautice (aproximativ patru kilometri) de portul sud-african Durban. El a căzut în mare de la înălţimea de şapte metri. Marinarul a fost recuperat în scurt timp din mare, a fost transportat cu un elicopter la Durban, dar medicii nu i-au putut salva viaţa.

Aviaţia militară a bombardat al doilea oraş ca mărime din Siria

Avioane ale Forţelor Aeriene siriene au bombardat cartiere situate în estul oraşului Aleppo, în ceea ce pare a fi o premieră în cadrul conflictelor care afectează Siria, anunţă corespondentul BBC News online. Raidurile aeriene par a fi o escaladare gravă a conflictului care, în ultimele 16 luni, s-a soldat cu peste 19.000 de morţi. Conform BBC, este prima dată când regimul Bashar Al-Assad utilizează avioane militare împotriva rebelilor.

Descoperire macabră într-o pădure din Rusia

Poliţia rusă a descoperit 248 de embrioni umani într-o pădure din regiunea Sverdlovsk (Ural), a anunţat ieri o purtătoare de cuvânt a Parchetului local. "Ancheta privind această descoperire este în desfăşurare. Aşteptăm rezultatele", a declarat aceasta. Fetuşii, care se aflau în patru butoaie din plastic cu o capacitate de 50 de litri, au fost descoperiţi duminică seara în apropierea satului Anik, la circa 75 de kilometri nord de Ekaterinburg, capitala regiunii, a precizat un comunicat al departamentului local al Ministerului de Interne. Poliţiştii, alertaţi de localnici, au descoperit de asemenea etichete pe care apăreau cifrele, "40, 24, 27 şi 14", care ar fi putut fi numerele spitalelor care au aruncat fetuşii. "Potrivit primelor concluzii, cel puţin patru spitale ar putea avea legătură" cu acest caz, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului local al Ministerului, Valeri Gorelih, calificând incidentul drept "scandalos".

Jurnalişti şi un fost consilier al premierului britanic, judecaţi pentru interceptări ilegale

Andy Coulson, fost consilier de presă al premierului britanic David Cameron, a fost inculpat oficial, ieri, pentru "interceptări telefonice ilegale", alături de alţi şapte foşti jurnalişti ai grupului News International, între care şi Rebekah Brooks, fosta protejată a magnatului Rupert Murdoch. O purtătoare de cuvânt al Parchetului a anunţat într-un comunicat decizia acestuia de a inculpa 8 din 13 suspecţi în cadrul scandalului politico-mediatic al interceptărilor telefonice, dispunând de "dovezi suficiente" cu privire la implicarea lor. "Am ajuns la concluzia că sunt necesare urmăriri în justiţie, în interesul public, pentru fiecare dintre aceşti opt suspecţi", a precizat sursa citată. În afară de Andy Coulson şi Rebekah Brooks, persoanele inculpate sunt foşti jurnalişti la News of the World, între care Neville Thurlbeck, fost şef de reportaj, dar şi detectivul particular Glenn Mulcaire. Rebekah Brooks a mai fost deja inculpată în luna mai, împreună cu alte cinci persoane, pentru "împiedicarea cursului justiţiei", în cadrul aceluiaşi scandal al interceptărilor telefonice ilegale. Scandalul a dus la închiderea tabloidului News of the World din cadrul grupului de presă News International, deţinut de Rupert Murdoch. Publicaţia, care avea cel mai mare tiraj din presa britanică, a fost acuzată de ascultarea convorbirilor telefonice a sute de persoane pentru obţinerea de informaţii.


Scandal după scandal la Fukushima


După ce a fost acuzat că a ignorat pericolele la care s-ar expune centrala nucleară, operatorului de electricitate i se reproşează că a obligat angajaţii să modifice instrumentele de control, pentru a arăta un nivel de radiaţii mai mic

Guvernul japonez şi compania de electricitate TEPCO au ignorat orice pericol legat energia nucleară, ceea ce a făcut posibil gravul accident de la Fukushima Daiichi, este concluzia unui raport final al comisiei numite de executivul de la Tokyo privind catastrofa atomică de la 11 martie 2011. "Problema principală provine din faptul că firmele de electricitate, între care TEPCO, dar şi guvernul nu au realizat dimensiunea pericolului, dând crezare mitului privind securitatea nucleară în numele căruia un accident grav nu s-ar putea produce în ţara noastră", au explicat membrii comisiei de anchetă desemnată de guvernul nipon.
Documentul, al doilea dat publicităţii în această lună în domeniu, emite serioase dubii privind capacitatea centralelor atomice nipone de a rezista la dezastre, în pofida noilor reglementări în domeniul securităţii nucleare. "Măsurile de securitate decise după accident au fost detaliate şi se vor materializa în curând. Avertizăm însă forurile competente să continue eforturile asigurând măsuri concrete şi efective" pentru evitarea unor situaţii similare, notează documentul elaborat de o comisie formată din ingineri, savanţi şi jurişti, condusă de profesorul universitar Yotaro Hatamura.
Raportul de 450 de pagini se bazează pe declaraţiile a 772 de persoane implicate, între care fostul premier Naoto Kan. Pe de altă parte, autorităţile nipone investighează operatorul centralei Fukushima sub bănuiala de a-şi fi obligat angajaţii să modifice instrumentele de control pentru a indica un nivel mai scăzut al radiaţiilor. Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii au avertizat în mod repetat TEPCO în legătură cu expunerea angajaţilor, încă în prima lună de la dezastru, cel mai amplu de la accidentul nuclear de la Cernobâl, în 1986.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.