Internațional

Poveşti zguduitoare din cinematograful groazei

Ziarul de Vrancea
23 iul 2012 648 vizualizări
O supravieţuitoare în vârstă de 13 ani a atacului din Colorado a încercat să îi ajute pe răniţi, chiar în timp ce descreieratul încă trăgea la întamplare

O tânără supravieţuitoare a atacului din Colorado a încercat să o salveze pe cea mai tânără dintre victimele carnagiului, în timp ce atacatorul înarmat trăgea în sala de cinematograf pe întuneric, relatează CBS News în pagina electronică. Pastorul Michael Walker a spus duminică, într-o biserică din Aurora, povestea acestei tinere, în vârstă de 13 ani, care a încercat să salveze viaţa Veronicăi Moser-Sullivan, în vârstă de şase ani, cea mai tânără persoană care avea să moară în urma atacului. "Imaginaţi-vă un copil în vârstă de 13 ani efectuând manevre de resuscitare pentru o victimă de şase ani. Este o tragedie", a spus pastorul.
Prenumele tinerei este Kaylan. "Încă sunt în stare de şoc", a spus ea. Mama sa, Heather, a solicitat anonimatul, acceptând să le fie publicate doar prenumele şi povestea. "A încercat tot ceea ce a putut pentru ca să salveze o altă fiinţă umană", a declarat Heather.
Kaylan s-a dus la film împreună cu alte patru persoane, membri ai familiei şi prieteni, inclusiv Veronica şi mama acesteia. După care au început împuşcăturile. "A fost groaznic pentru că nu puteam să văd. Nu puteam să văd persoana care făcea acest lucru", a declarat Kaylan. "S-a dus la film cu alte patru persoane, iar trei dintre ele au fost împuşcate", a adăugat Heather.
Atunci când atacul a încetat, Kaylan a încercat să o resusciteze pe Veronica, dar un adult rănit a căzut peste fata în vârstă de şase ani. "Îl rugam pe cel de deasupra celei pe care încercam să o ajut (să se dea la o parte), dar repeta că nu poate, pentru că era amorţit, iar eu continuam să îi spun «încearcă, te rog, pentru că trebuie să ieşim de aici»", a declarat Kaylan. Ea a încercat, în continuare, până când a venit poliţia.
Kaylan nu a suferit nicio zgârietură, a mai declarat Heather, apreciind însă că "din punct de vedere mental se va confrunta cu acest (eveniment) pentru mult timp". Tânăra face muncă de voluntariat în ajutoarea persoanelor fără adăpost, iar când a vizitat persoane bolnave de cancer s-a ras pe cap.

Asasinul şi-a transformat locuinţa într-o capcană mortală

Locuinţa autorului atacului din Colorado era decorată cu accesorii din filmele din seria Batman, în timp ce în camera de zi au fost găsite cel puţin 30 de grenade care aveau ataşate cabluri de aproximativ un metru, relatează Los Angeles Times. Designul şi poziţionarea dispozitivelor explozibile improvizate "păreau să indice o stare mentală haotică", potrivit unui oficial citat de cotidianul amintit. "Exista şi un anume nivel de sofisticare. Ar fi interesant să auzim ce ar avea de spus un criminalist după analiza substanţelor, prafurilor şi dispozitivelor plasate acolo, şi dacă acestea ar fi funcţionat ca un domino", a adăugat acesta.
Apartamentul a fost descris ca o adevărată capcană a morţii, menită să ucidă poliţişti sau alte persoane care ar fi intervenit. "Anchetatorii au descoperit o grenadă cu fir în interiorul uşii, astfel încât la deschidere aceasta ar fi declanşat o cascadă de explozii", a precizat aceeaşi sursă. Un al doilea fir, găsit într-o altă parte a apartamentului, era conectat la acizi care ar fi devenit foarte corozivi şi ar fi explodat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.