Internațional

Spania se pregăteşte pentru ce e mai rău: doi ani de recesiune

Ziarul de Vrancea
20 iul 2012 661 vizualizări
O imensă mare de oameni a invadat joi seară centrul Madridului în cadrul unei manifestaţii împotriva noului plan de austeritate al guvernului spaniol

Spania nu va putea ieşi din recesiune până în 2014, urmând încă un an de scădere a economiei, cu 0,5% în 2013, potrivit previziunilor guvernului prezentate vineri la Madrid. Pe baza acestora, ministrul spaniol al Finanţelor, Cristobal Montoro, a explicat că rata şomajului nu va înregistra scăderi sub 24% până în 2014, iar cheltuielile pe care statul le are la dispoziţie vor fi limitate la 73,25 de miliarde de euro anul viitor, potrivit unui plafon cu 6,6% mai redus faţă de anul acesta.
Economia spaniolă rămâne în recesiune în 2013, când va scădea din nou, cu 0,5%, potrivit previziunilor guvernului de la Madrid. În schimb, executivul estimează că Spania va ieşi din recesiune în 2014, când economia ar putea creşte cu 1,2%, urmând ca această tendinţă să se consolideze în 2015, cu o creştere de 1,9%.
Rata şomajului, cel mai urmărit indicator al evoluţiei economice a ţării, ar urma să ajungă la 24,6% anul acesta, şi să înceapă să scadă uşor anul viitor, astfel ca abia în 2015 să ajungă la 21,8%. Limita de 20% nu va fi depăşită în regres decât după 2016, mai arată previziunile guvernului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.