Internațional

Masacru la premiera ultimului film din seria Batman

Ziarul de Vrancea
20 iul 2012 814 vizualizări
"La început, am crezut o clipă că scena face parte din film", a descris un supravieţuitor momentul în care ucigaşul a început să tragă la întamplare. 12 oameni au murit în atacul armat declanşat de un tanăr de 24 de ani în sala de cinema, într-un mall situat în Denver, Colorado.

Un tanăr de doar 24 de ani a semănat groaza printre spectatorii veniţi să vadă ultimul film din trilogia Batman, în multiplex-ul unui mall de la periferia oraşului Denver, statul american Colorado. Echipat cu vestă antiglonţ şi mască de gaze, James Holmes a intrat înarmat pană-n dinţi în sala de cinema, a început să pulverizeze gaze lacrimogene, apoi a deschis focul. El a fost prins în parcarea mall-ului şi s-a predat fără să opună rezistenţă. La mai bine de 15 ore de la capturarea lui, motivele masacrului declanşat de James Holmes răman necunoscute. Potrivit FBI, nu există niciun indiciu că incidentul ar avea vreo legătură cu grupări teroriste. De asemenea, anchetatorii afirmau vineri că nu sunt indicii privind existenţa unui complice.
Bilanţul atacului este copleşitor: 12 persoane ucise, între care şi copii, şi 38 de răniţi, cel mai mic avand doar trei luni.

Batman nu a coborat de pe ecran ca să-şi salveze fanii

La ultimul film din seria Batman, "The Dark Knight Rises", spectatorii au avut parte de mai mult decat o simplă reprezentaţie 3D. Autorul masacrului purta o mască (împotriva gazelor), la fel cu cel mai nou personaj negativ din film, Bane. Numai că Batman nu a coborat de pe ecran ca să-şi salveze fanii. Persoanele care au fost martore la incidentul armat din Colorado au descris scene oribile, unii crezând iniţial că era o campanie publicitară.
"Eu şi prietena mea eram aşezaţi în partea stângă a cinematografului, chiar în faţa ieşirii de urgenţă, pe unde am văzut că o persoană fugise. Agresorul purta o geacă de culoare neagră. O secundă m-am gândit că era vreo campanie publicitară, dar individul a început să împroşte gaz lacrimogen spre oamenii din spatele nostru. Apoi a început să tragă focuri de armă", povesteşte un bărbat.
"Agresorul a intrat mergând normal, a împroşcat gaze lacrimogene, apoi a început să tragă. Ne-am întins pe podea, am stat până am simţit că nu mai trăgea în direcţia noastră, apoi am fugit", spune alt martor.
"Am văzut patru sau cinci persoane pline de sânge, târându-se pe podea. O fetiţă murise deja", îşi aminteşte îngrozită o femeie.
"La început am crezut o clipă că scena face parte din film, dar zgomotul era mult prea puternic", spune un bărbat.
Preşedintele american Barack Obama s-a declarat "şocat" de atacul armat "îngrozitor şi tragic" şi a promis că va fi făcută dreptate. El şi-a scurtat turneul electoral în Florida şi a revenit la Washington DC, din cauza atacului armat.

La doi paşi de locul altei tragedii: colegiul Columbine

Aurora, suburbia oraşului Denver unde s-a petrecut grozăvia, se află la doar 20 km distanţă de un alt loc devenit celebru în urma unui eveniment asemănător. La Littleton se află colegiul Columbine, unde în aprilie 1999 doi elevi, Dylan Klebold şi Eric Harris, au pătruns înarmaţi cu puşti şi grenade şi au deschis focul. 13 oameni au  murit şi 23 au fost răniţi înainte ca ambii atacatori să se sinucidă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.