Internațional

Mozaic international: În zece ani vor putea fi vindecate patru-cinci tipuri de cancer

Ziarul de Vrancea
19 iul 2012 726 vizualizări
Doctorul James Watson, unul din cei care au descoperit structura ADN-ului, spune că în zece ani vor putea fi vindecate patru-cinci tipuri de cancer dacă oamenii de ştiinţă revoluţionează modul în care abordează boala, scrie 7sur7.be preluat de Agerpres.

Celebrul medic a luat cuvântul la Dublin, la un forum ştiinţific. El îi acuză pe cercetători că au o percepţie prea îngustă şi că le este teamă să rişte. "Cred că trebuie să ne concentrăm pe motivul pentru care nu putem vindeca cancerul... Cercetătorii în domeniul cancerului nu par dispuşi să-şi asume riscuri. Credem că sunt nişte oameni foarte inteligenţi, dar nu este deloc aşa. Nu sunt însă mai răi decât ceilalţi", spune Watson. Revenind la cercetările sale fundamentale asupra ADN-ului din anii '50, omul de ştiinţă de 84 de ani crede că a fost norocos. "Acolo unde lucram nu existau femei. Aş fi putut să mă gândesc la ele în loc să reflectez la ADN. Femeile sunt agreabile, dar îi fac pe bărbaţi mai puţin eficienţi", a mai spus el.

Premierul britanic îşi sperie supuşii

Politica de austeritate ar putea continua în Marea Britanie şi după 2020, dar nu sunt excluse nici scăderi ale impozitelor în vederea relansării economiei, a declarat premierul David Cameron, într-un interviu pentru Daily Telegraph. Întrebat dacă programul de austeritate iniţiat în 2010 va dura un deceniu, Cameron a răspuns că nu vede când "nu vor mai exista alegeri bugetare dificile". "Este o perioadă în care toate statele, nu numai în Europa, ci cred că şi în America, trebuie să îşi rezolve problema deficitului şi să ajungă la datorii suportabile", a declarat premierul. "Nu cred că reducerea presiunii s-ar putea produce în curând". Moralul premierului s-a mai ridicat miercuri, odată cu publicarea cifrelor oficiale privind rata şomajului, care în aprilie era de 8,2 % în timp ce în mai a ascăzut la 8,1 %, piaţa locurilor de muncă fiind revigorată temporar cu prilejul Jocurilor Olimpice. În plus, inflaţia anuală în Marea Britanie afectată de criză a scăzut în iunie la 2,5 %, cel mai scăzut nivel din 2009, justificând decizia Băncii Angliei de a-şi spori capitalul cu 50 de miliarde de lire sterline (62 de milliarde de euro). Cameron avertizează însă că situaţia rămâne "mult mai delicată decât arată previziunile". Guvernul britanic a pus în aplicare un program de austeritate pe cinci ani în 2010, dar ministrul Finanţelor, George Osborne, l-a prelungit deja până în 2017.

Închisoare pe viaţă pentru fostul preşedinte tunisian

Fostul preşedinte tunisian Zin Abidin Ben Ali a fost condamnat, în lipsă, la închisoare pe viaţă, pentru complicitate la uciderea a 43 de manifestanţi în cursul revoltei care a condus la înlăturarea sa de la putere. Ben Ali a fost judecat împreună cu 40 de foşti membri ai regimului, printre care se numără generalul Ali Seriati, fostul şef al serviciilor de securitate, condamnat la 20 de ani de închisoare, şi doi foşti miniştri de Interne, Rafik Belhaj Kacem şi Ahmed Friaa. Zece dintre cei 43 de inculpaţi au fost achitaţi. Ben Ali este singurul inculpat condamnat la detenţie pe viaţă, celelalte pedepse fiind cuprinse între cinci şi 20 de ani de închisoare.

"Magistrală" subterană pentru contrabandişti

Timp de un an, traficul de ţigări şi persoane s-a desfăşurat nestingherit printr-un tunel de 700 de metri săpat sub graniţa dintre Slovacia şi Ucraina

Un tunel cu lungimea de 700 de metri, construit de contrabandişti, a fost descoperit la frontiera dintre Ucraina şi Slovacia (membră a Spaţiului Schengen), anunţă poliţia slovacă. "Tunelul, săpat la adâncimea de şase metri între satele slovace Vysne - Nizne Nemecke şi localitatea ucraineană Ujgorod, a fost utilizat de aproximativ un an pentru traficul de ţigări şi persoane", afirmă ministrul slovac de Interne, Robert Kalinak. "Tunelul respectă standarde tehnice destul de avansate", declară şeful poliţiei slovace, Tibor Gaspar. De partea slovacă, tunelul se încheia într-o clădire de birouri, iar în Ucraina, într-o curte privată. În tunel au fost găsite 13.000 de cutii de ţigări. Slovacia este membră a Spaţiului Schengen din 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.