Internațional

Evenimentele din Siria, de la "îngrozitoare", la stare de război

Ziarul de Vrancea
16 iul 2012 720 vizualizări
Prima apreciere aparţine ministrului rus de Externe, iar cea de a doua - Comitetului Internaţional al Crucii Roşii

Evenimentele care au loc în Siria sunt "îngrozitoare", a declarat ieri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă ce a precedat întâlnirea sa cu emisarul internaţional pentru Siria, Kofi Annan. Vizita emisarului Kofi Annan la Moscova confirmă sprijinul puternic al Moscovei faţă de Planul său de pace, a adăugat Lavrov. "Suntem convinşi că acest plan este singura modalitate viabilă de soluţionarea a crizei siriene", a spus şeful diplomaţiei ruse.
Luptele din Siria constituie o situaţie de război civil, estimează Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), care subliniază că "dreptul internaţional umanitar trebuie să se aplice". În aprilie "am spus că această situaţie de conflict armat non internaţional se aplica unui număr de trei locuri specifice; acum, de fiecare dată când sunt ostilităţi, putem vedea condiţii care pot fi definite ca un conflict armat non internaţional", terminologie diplomatică pentru a vorbi de războiul civil, a declarat ieri un purtător de cuvânt al CICR, Alexis Heeb, citat de Agerpres. În acest cadru, "dreptul internaţional umanitar primează de fiecare dată când există ostilităţi", a adăugat acest purtător de cuvânt, la Geneva. CICR a cerut în mod regulat autorităţilor siriene respectarea răniţilor aflaţi în centre de îngrijire şi accesul delegaţilor săi la persoanele arestate în diversele centre de detenţie.
Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni împotriva regimului Bashar Al-Assad, măsurile urmând să fie adoptate săptămâna viitoare, anunţă surse europene citate de AFP. Ultima serie de sancţiuni împotriva Siriei au fost adoptate la sfârşitul lunii trecute de miniştrii de Externe din statele UE. În momentul de faţă, sancţiunile vizează 129 de persoane, inclusiv preşedintele Bashar Al-Assad, precum şi 49 de companii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.