FAZA ZILEI: Şi cea mai dulce meserie din lume poate să devină un coşmar
Angus Kennedy (47 de ani) a fost nevoit să părăsească postul de degustător şef de ciocolată din Marea Britanie din cauza unor probleme legate de obezitate, potrivit Daily Telegraph. Kennedy, care trăieşte în Maidstone, sud-estul Regatului Unit, s-a angajat în calitate de degustător de ciocolată, cu o retribuţie anuală de 30.000 de lire sterline în 2010. Din atribuţiile sale făcea parte şi degustarea noilor produse ale unor companii precum Nestle şi Mars. De asemenea, el semna un editorial în Kennedy's Confection, al cărui patron este de peste 20 de ani.
În această perioadă, el a încercat mai mult de 30.000 de sortimente de ciocolată şi derivate - aproximativ 200 în fiecare lună. După doi ani de la angajare, bărbatul a luat în greutate 15 kg, iar nivelul colesterolului a crescut în mod semnificativ.
Medicii l-au avertizat pe expertul în degustarea dulciurilor că, dacă nu-şi va schimba locul de muncă, riscul unui atac de cord devine iminent. Tată a cinci copii, Angus Kennedy nu a îndrăznit să rişte şi şi-a dat demisia, eliminând complet ciocolata din meniu. În schimb, a început să facă zilnic exerciţii fizice şi sport, intenţionând să se consacre carierei de scriitor.