Internațional

Mozaic international: Cum sunt ajutaţi fermierii americani să scape de urmările secetei

Ziarul de Vrancea
13 iul 2012 829 vizualizări
Ministerul american al Agriculturii a declarat zone de dezastru natural circa 26 de state şi mai mult de 1000 de comitate din cauza secetei şi a incendiilor de vegetaţie, conform unui comunicat postat pe site-ul ministerului şi citat de Agerpres.

Începând cu data de 12 iulie, 1016 de comitate preponderent din statele din sudul şi centrul SUA sunt declarate zonă de dezastru natural, ceea ce deschide fermierilor şi întreprinderilor agricole acces la asistenţa federală în forma de împrumuturi ieftine. Unul din principalele criterii pentru includerea pe lista celor care au nevoie de ajutor, după cum menţionează Ministerul Agriculturii pe site-ul său, este seceta severă cu o durată mai mult de opt săptămâni sau pierderea a mai mult de 30% din recolta uneia din culturi. Până în prezent, conform direcţiei de monitorizare a secetei din SUA, circa 56% din teritoriul ţării este afectat de temperaturile înalte şi secetă. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii zece ani, susţin autorităţile americane.

Zeci de morţi în torentele provocate de ploile abundente din Japonia

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi opt sunt date dispărute ca urmare a torentelor provocate de ploi în sud-vestul Japoniei, indică cel mai recent bilanţ oficial, preluat de agenţiile de presă internaţionale. Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în oraşul Aso, unde 17 locuinţe au fost acoperite de noroi, 17 persoane pierzându-şi viaţa şi cinci fiind date dispărute. Vineri, autorităţile locale au ordonat evacuarea a 11.000 de locuinţe. Echipele de salvare îşi continuă activitatea pe teren în speranţa că vor mai găsi supravieţuitori. Agenţia de meteorologie niponă a avertizat vineri că situaţia se menţine gravă în regiune. Autorităţile nipone au decis evacuarea a 50.000 de persoane, în regiuni din sudul ţării devastate de ploile căzute în ultimele zile.

Avionul prăbuşit în Nigeria a avut pană la ambele motoare

O pană dublă la motoare este cauza accidentului avionului nigerian care s-a prăbuşit la 3 iunie deasupra unui cartier din Lagos, accident soldat cu 159 de victime, indică un raport preliminar oficial. "Ancheta preliminară privind avionul companiei Dana Air (...) a arătat că prima cauză a accidentului mortal în care au murit 153 de pasageri este pierderea a două motoare şi nefuncţionarea manetelor de gaze în timpul coborârii de la Abuja spre Lagos", se arată în raportul dat publicităţii de biroul de anchetă AIB. Aparatul MD 83 s-a prăbuşit într-un cartier dens populat din apropierea aeroportului internaţional din Lagos, metropola economică a Nigeriei. Cel puţin şase persoane au fost ucise la sol. "La ora 15h43'27", căpitanul l-a informat pe controlorul de zbor: «Am pierdut totul, am pierdut un motor. Am pierdut cele două motoare». Timp de 25 de secunde, până la finalul înregistrării de pe cutia neagră, echipajul a încercat să repornească motoarele", se mai spune în raport. Acesta exclude ca avarierea motoarelor să se fi datorat combustibilului contrafăcut, aşa cum au lăsat să se înţeleagă unele relatări de presă.

Camion plin cu 50 de oameni, spulberat de un tren

Cel puţin 30 de persoane au murit într-un accident de tren produs în nord-estul Africii de Sud, când un camion a trecut calea ferată, au anunţat vineri serviciile de intervenţie. "Putem confirma că peste 30 de persoane au murit şi mai multe primesc îngrijiri medicale", a declarat Thulani Sibuyi, oficial al serviciilor de intervenţie din provincia Mpumalanga (nord-est). Accidentul s-a produs în jurul orei locale 7.00 (8.00 ora României). Potrivit primelor elemente ale anchetei, "se pare că şoferul unui camion ar fi traversat calea ferată fără să se fi asigurat în mod corespunzător. Trenul l-a lovit dintr-o parte şi l-a târât unul sau doi kilometri", a explicat Sibuyi. El a precizat că accidentul s-a produs în apropiere de Malelane, la intrarea în celebrul parc Kruger, în apropierea frontierei cu Mozambic. "Peste tot erau cadavre dezmembrate", precizează oficialul. Camionul transporta circa 50 de muncitori agricoli, care mergeau la lucru.

Un an şi jumătate cu iubitul mort în casă

O americancă de 72 de ani şi-a ţinut 18 luni iubitul mort în casă, motivând că nu mai avea cu cine să se uite la cursele auto. Linda Chase din Michigan, SUA, a afirmat că avea mereu grijă de rămăşiţele acestuia şi că vorbea cu el. Autorităţile din Michigan au găsit cadavrul iubitului femeii în urmă cu o săptămână. Acesta ar fi murit în luna decembrie a anului 2010. Linda este acuzată acum de fraudă financiară, după ce a recunoscut că a încasat pensia bărbatului în tot acest timp.

Prima cursă regulată maritimă între SUA şi Cuba după 50 de ani

Prima navă care transportă materiale umanitare din Statele Unite în Cuba, în cadrul unei legături maritime care pentru prima dată de la instituirea embargoului american acum 50 de ani va deveni una regulată, a ajuns vineri în portul Havana. Nava-cargo Ana Cecilia, cu o capacitate de doar 16 containere, a intrat vineri dimineaţă în Golful Havana. Plecată miercuri după-amiază din Miami, nava transportă materiale destinate organizaţiilor umanitare şi religioase, conform purtătorului de cuvânt al International Port Corp, compania americană care organizează transportul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.