Internațional

Englezii despre tiganii romani: parca ar fi o usa rotativa

Ziarul de Vrancea
12 iul 2012 883 vizualizări
Numeroşi români de etnie romă au fost evacuaţi de poliţia britanică din Londra, dar aceştia au revenit în acelaşi loc din centru după doar cateva ore

Mai mulţi cerşetori români de etnie romă care s-au stabilit în zona Marble Arch şi Park Lane au fost escortaţi de poliţie în afara acesteia, dar au revenit după numai câteva ore, cu toate bagajele, relatează The Evening Standard, în pagina electronică. "Împreună cu poliţia încercăm să îi îndepărtăm pe aceşti oameni, dar parcă ar fi o uşă rotativă", a declarat Nickie Aiken, consilier la Westminster.
Cetăţenii de etnie romă şi-au stabilit tabăra la Marble Arch şi Park Lane în urmă cu câteva săptămâni, martorii afirmând că aceştia ar comite diferite infracţiuni, de la jaf sub ameninţarea cu cuţitul, la acţiuni antisociale, precum urinatul pe străzi. Există de asemenea suspiciuni cu privire la unele reţele organizate care i-ar aduce pe români în Anglia, sub pretextul pregătirii pentru Jocurile Olimpice pentru a testa zonele stabilite pentru cerşit, furturi şi prostituţie.
"Poliţia organizează operaţiuni ample şi strângem date referitoare la comportamentul anti-social, astfel încât să putem obţine sancţiuni împotriva acestor persoane. Dar e ca şi când am pune un carton la graniţă. Dacă nu îi împiedicăm să vină, aceste probleme nu se vor rezolva", afirmă Aiken.
Parlamentul a organizat o reuniune cu participarea Ministerului de Externe şi a Ambasadei României, iar în mai Autoritatea britanică de frontieră a organizat o operaţiune amplă după ce Scotland Yard a anunţat că unii dintre nomazi agresează turiştii, soldată cu arestarea a 13 persoane, dintre care patru femei însărcinate. Peste 50 de persoane au fost repatriate în România, dar în ultimele luni, unele s-au intors deja.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.