Internațional

Cel puţin nouă morţi într-o avalanşă în Alpii francezi

Ziarul de Vrancea
12 iul 2012 541 vizualizări
Este cel mai sumbru bilanţ pentru Franţa în astfel de incidente tragice petrecute în Alpi

Cel puţin nouă alpinişti au murit ieri în Alpii francezi sub o avalanşă care i-a îngropat sub un strat de zăpadă gros de doi metri. Ieri după-amiază, cel puţin patru persoane se aflau încă sub zăpadă, după ce căutările reuşiseră să dezgroape doi supravieţuitori. Alpiniştii morţi sunt de diferite naţionalităţi - francezi, germani, britanici, spanioli şi elveţieni, a precizat poliţia.
Au fost două grupuri de alpinişti prinse în avalanşă pe partea de nord a Mont Maudit, masiv situat langă mai cunoscutul Mont Blanc, la frontiera franco-italiană, a precizat poliţia. 28 de persoane din cele două grupuri erau legate prin corzi.
Nouă persoane au fost transportate la spital cu leziuni uşoare. Alţi alpinişti au reuşit să se întoarcă singuri la refugiul de unde plecaseră. Operaţiunile de salvare erau în curs aseară. Ultimul accident grav de alpinism s-a petrecut în Alpii francezi la 24 august 2008, atunci când opt alpinişti, între care trei elveţieni, un ghid austriac şi patru germani, au fost ucişi de o avalanşă pe vârful Tacul din masivul Mont Blanc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.