Internațional

Obama nu a uitat de creşterea de taxe promisă americanilor bogaţi

Ziarul de Vrancea
10 iul 2012 590 vizualizări
Preşedintele insistă pentru eliminarea facilităţilor fiscale acordate celor care caştigă mai mult de 250.000 de dolari pe an

Barack Obama a reluat apelul de a elimina facilităţile fiscale pentru cei mai înstăriţi dintre americani, un subiect sensibil cu mai puţin de patru luni înainte de alegerile prezidenţiale americane şi care întâmpină opoziţia adversarilor republicani aflaţi în poziţie de forţă în Congresul SUA. Aceste facilităţi urmează să expire la sfârşitul anului şi Barack Obama doreşte ca persoanele care câştigă peste 250.000 de dolari pe an să nu mai beneficieze de aceste înlesniri.
"Republicanii spun că nu doresc să crească impozitele pentru clasa medie. Eu nu doresc să cresc impozitele pentru clasa medie", a subliniat Barack Obama într-o scurtă alocuţiune rostită la Casa Albă.
Preşedintele democrat a apreciat de asemenea că "viitorul facilităţilor fiscale pentru cei mai bogaţi americani va fi decis, în mare parte, prin rezultatul viitoarelor alegeri" prezidenţiale din 6 noiembrie.
"Adversarul meu (Mitt Romney, NDLR) va lupta pentru a le apăra. Mă voi lupta pentru a le elimina. Dar această dispută nu ar trebui să vă ameninţe. Nu ar trebui să-i ameninţe pe cei 98% dintre americani care doresc simplu să ştie că impozitele lor nu vor creşte anul viitor", a adăugat Barack Obama.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.