Internațional

În Spania, şoferii iau şi premii, nu doar amenzi

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 1032 vizualizări
şi conducătorii auto au parte de o surpriză, dar de altă natură

Direcţia Generală de Trafic (DGT) din Spania acordă începând de ieri, 1 iulie, un punct în plus celor 18 milioane de şoferi care, de la intrarea în vigoare a permisului pe puncte, nu au pierdut niciun punct din cauza vreunei infracţiuni de trafic, informează Europa Press. Şoferii au început să primească permisul pe puncte acum şase ani. Este vorba de un carnet pe care au fost adăugate deja alte două puncte, din acelaşi motiv, în iulie 2009, când s-au împlinit trei ani de la lansare, după cum a amintit directorul general de trafic, Maria Segui, cu ocazia prezentării operativului special al DGT pentru această vară.
În Spania, 18,8% dintre şoferi au fost sancţionaţi pentru că au comis cel puţin una dintre infracţiunile care implică scăderea de puncte, din ziua în care s-a instituit acest permis. Concret, 4,9 milioane dintre cei peste 26 de milioane de şoferi înscrişi în Registrul General al şoferilor, în cadrul Direcţiei Generale de Trafic. Numărul şoferilor care au pierdut toate punctele urcă la 142.015, reprezentând 0,5%.

Etiloteste obligatorii la purtător pentru şoferii din Franţa

Fiecare conducător auto din Franţa este obligat, potrivit unei noi legi intrate ieri în vigoare, să aibă în maşină două etiloteste, altfel riscand să fie amendaţi, notează BBC. Măsura a fost luată de guvernul francez în încercarea de a reduce numărul accidentelor cauzate de consumul de alcool. Şi conducătorii auto din alte ţări sunt vizaţi de lege, însă există o perioadă de graţie pentru aceştia pană în noiembrie.
Circa 4.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere în Franţa în fiecare an, iar consumul de alcool este principala cauză, urmat de viteza excesivă. Autorităţile speră că şoferii care consideră că au depăşit limita de alcool se vor testa şi nu se vor mai urca la volan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4308 zile, 22 ore, 46 minute, 31 secunde
mai si cititi ce scrieti nu au pierdut vreun punct din cauza vreunei contraventii nu a unei infractiuni
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.