Internațional

Catastrofa din Colorado, un nou tip de terorism?

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 770 vizualizări
Primarul oraşului Colorado Springs, unde aproape 400 de locuinţe au fost distruse, aşa susţine n FBI investighează circumstanţele care au dus la izbucnirea incendiului de vegetaţie n frontul de foc se apropie de sondele de petrol şi gaze din zonă

Incendiile de pădure din statul american Colorado, cele mai devastatoare din istoria acestei regiuni, ar putea fi rezultatul unei acţiuni premeditate, consideră autorităţile locale. Potrivit şerifului-adjunct din El Paso, dna Paula Presley, este vorba de un tip de terorism care are drept scop distrugerea unui întreg oraş, relatau sâmbătă Washington Post şi ABC News.
Flăcările au mistuit deja peste 350 de imobile din oraşul Colorado Springs (statul Colorado) şi au avariat alte cateva zeci, în timp ce peste 36.000 de persoane au fost evacuate. Două persoane au murit şi alte două au fost rănite, a indicat şeful poliţiei din acest oraş Peter Cary. De investigarea circumstanţelor care au dus la izbucnirea incendiului de vegetaţie, ce a mistuit deja peste 70 kmp de pădure, se ocupă în prezent FBI.
Starea de dezastru decretată vineri de preşedintele Barack Obama pentru câteva regiuni din Colorado ar putea fi extinsă la alte câteva zone. 15.000 de locuinţe se aflau ieri sub ameninţarea flăcărilor. În lupta cu focul au fost mobilizate peste 1.200 de persoane, pompierilor venindu-le în ajutor militari din Garda Naţională şi voluntari. Din cauza rafalelor puternice de vânt, a vremii uscate şi a temperaturilor ridicate, flăcările se extind cu repeziciune, muşcând din noi suprafeţe. Sub controlul pompierilor se află în prezent doar 15% din suprafaţa cuprinsă de flăcări.
Autorităţile depun eforturi să stăvilească focul, care se apropie periculos de mult de sondele de petrol şi gaze din zonă. Potrivit acestora, cel puţin 35 de sonde din vestul statului Colorado se află la aproximativ opt kilometri distanţă de zona în care face ravagii focul. Activitatea majorităţii sondelor a fost oprită, iar muncitorii evacuaţi. Pentru a reduce riscul ca sondele să ia foc, vegetaţia din jurul acestora este eliminată cu regularitate, conform informaţiilor ce vin din regiune.
Preşedintele Barack Obama a vizitat vineri zona devastată din împrejurimile Colorado Springs, calificand situaţia de aici drept "catastrofă majoră". El a promis deblocarea unor fonduri federale pentru regiunile afectate de calamitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.