Internațional

Mozaic international: Motive noi pentru scumpirea benzinei

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 648 vizualizări
Sancţiunile UE împotriva exporturilor de petrol ale Iranului,care ieri au intrat complet în vigoare,riscă să producă cea mai mare perturbare a livrărilor de ţiţei ale OPEC după războiul din Libia, relatează Bloomberg.

Aceste sancţiuni au intrat pe deplin în vigoare după expirarea unor excepţii legate de contracte şi asigurări, sporind presiunile asupra Iranului să oprească programul de îmbogăţire a uraniului. "Anticipăm că preţul petrolului Brent va fi susţinut de sancţiunile aplicate exporturilor iraniene de petrol şi de posibilele scăderi ale livrărilor din Marea Nordului", a afirmat Gordon Kwan, director la compania Mirae Asset Securities din Hong Kong.  Embargoul aplicat Iranului şi o grevă din Norvegia alimentează însă speculaţiile privind o revenire a preţurilor, potrivit analiştilor.

Un român a arătat cum se mai poate muri în somn: căzand de pe casă

Un român adormise pe acoperişul unei clădiri din Italia pentru că în interiorul casei era prea cald, dar, în timpul nopţii, în somn, a căzut de pe imobil şi a murit, relatează site-ul de ştiri Gelocal.it. Românul Ionică M., în vârstă de 28 de ani, nu a suportat căldura din apartamentul situat în localitatea Spoltore (Pescara). El a decis să doarmă pe terasa clădirii în cursul nopţii, dar, în somn, românul s-a mişcat şi a căzut de la înălţimea de circa şapte metri, pe beton, murind pe loc. Autorităţile au fost alertate de colegii de apartament ai românului. Italia se află în aceste zile sub o avertizare meteo de caniculă severă.

Morţi şi răniţi după ce un microbuz cu pasageri români s-a izbit de un camion în Spania

Doi români au murit şi alţi şapte au fost răniţi, trei fiind în stare gravă, după ce un microbuz a intrat în coliziune cu un camion, în sud-estul Spaniei, relatează publicaţia Voces de Cuenca. Accidentul a avut loc sâmbătă, în apropierea localităţii San Clemente, la aproximativ 100 de kilometri sud-est de Madrid. Un microbuz cu nouă locuri s-a lovit frontal cu un camion, în zona Ocaña y Cartagena. Toţi românii implicaţi în accident locuiesc în San Clemente şi sunt muncitori sezonieri. În momentul accidentului, ei se deplasau spre locurile de muncă. Şoferul camionului nu a fost rănit în accident. Poliţia spaniolă a declanşat o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs accidentul.

Asasinii plătiţi care au ucis doi români în Grecia au fost prinşi

Doi greci au fost arestaţi sâmbătă la Atena sub suspiciunea de asasinare în stil mafiot, la 23 iunie, în Cipru, a cinci bărbaţi, printre care şi doi români, cu toţii agenţi de pază ai unui om de afaceri. Cei doi greci au fost reţinuţi pe baza unui mandat european de arestare emis pe numele lor de autorităţile cipriote. Suspecţii au fost găsiţi şi arestaţi de ofiţeri ai Departamentului antitero al Poliţiei elene. După arestare, autorităţile din Grecia le-au percheziţionat şi locuinţele. Grecii arestaţi sunt acuzaţi că, la 23 iunie, în populara staţiune turistică Ayia Napa din Cipru, au împuşcat în cap trei cetăţeni ciprioţi şi doi cetăţeni români, toţi cinci angajaţi ca agenţi de pază ai unui om de afaceri cipriot. Conform presei cipriote, asasinatele au fost executate în stil mafiot. Potrivit unor surse din poliţie, suspecţii ar avea legături cu grupări anarhiste din Atena. Unul dintre ei a fost arestat în mai multe rânduri pentru că a participat la diverse proteste, incidente şi atacuri violente. Poliţia elenă consideră că cele cinci crime din Cipru au fost asasinate plătite şi nu au nicio legătură cu vreun act terorist.

Scandal în Japonia: a fost repornit primul reactor nuclear

Japonia a repornit primul reactor nuclear după accidentul produs anul trecut la centrala atomoelectrică de la Fukushima, relatează BBC News online. Sute de persoane s-au adunat în faţa centralei nucleare din oraşul Ohi pentru a protesta faţă de repunerea în funcţiune a reactorului. Luna trecută, premierul a făcut un apel la susţinere, argumentând că revenirea la energia nucleară este esenţială pentru economia niponă. Toate cele 50 de centrale nucleare din Japonia au fost închise temporar după accidentul de la Fukushima, produs după un cutremur urmat de tsunami. Zeci de mii de activişti împotriva energiei nucleare s-au adunat vineri în faţa reşedinţei premierului Yoshihiko Noda strigând "Nu reporniţi reactoarele!".

Isaelul pierde un veteran

Fostul prim-ministru israelian de dreapta Yitzhak Shamir a decedat la vârsta de 96 de ani, a anunţat sâmbătă biroul primului ministru Benjamin Netanyahu într-un comunicat. Yitzhak Shamir, care s-a retras din viaţa politică, suferea de mai mulţi ani de boala Alzheimer. "Primul ministru Benjamin Netanyahu şi-a exprimat profunda durere la anunţul dispariţiei lui Yitzhak Shamir. El făcea parte din această generaţie minunată ce a creat statul Israel şi a luptat pentru poporul evreu", adaugă comunicatul biroului primului ministru. Shamir, un fost şef al grupului Stern, un grup clandestin de evrei ce a comis atentate împotriva Marii Britanii şi arabilor înainte de 1948, în Palestina sub mandat britanic, a fost prim-ministru din 1983 până în 1984 şi din 1986 până în 1992. În mai 1991, Yitzhak Shamir şi-a făcut ultima apariţie pe scena internaţională la conferinţa de la Madrid ce a dat undă verde negocierilor de pace în Orientul Mijlociu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.