Internațional

Mozaic international:Trei ţări candidate la Uniunea Europeană

Ziarul de Vrancea
29 iun 2012 609 vizualizări
Liderii europeni au confirmat vineri deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Muntenegrul, cu toate că această ţară mai are de lucrat în ceea ce priveşte garantarea independenţei justiţiei şi lupta împotriva crimei organizate şi a corupţiei.

Muntenegru, care a obţinut în decembrie 2010 statutul oficial de "ţară candidată" la Uniunea Europeană, se va alătura astfel Turciei şi Islandei, celelalte două ţări care îşi negociază actualmente aderarea la UE.

Şef de bancă penalizat pentru un virus care a făcut ravagii în conturi

Directorul general al Royal Bank of Scotland (RBS), Stephen Hester, a anunţat vineri că renunţă la bonusurile aferente acestui an, asumându-şi consecinţele unui virus informatic care a afectat milioane de clienţi timp de peste o săptămână. Hester, care a renunţat sub presiune politică şi la bonusurile pentru 2011, a indicat că pentru acest an "nu merită şi nu va primi beneficiile". Anunţul a avut loc în timp ce RBS încearcă de peste o săptămână să elimine consecinţele unui virus informatic care a împiedicat majoritatea celor 15 milioane de clienţi să retragă bani sau să facă transferuri.

Vicepremierul croat, condamnat la închisoare în Ungaria

Vicepremierul croat Radimir Cacici a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu suspendare în Ungaria pentru implicarea într-un accident rutier în 2010 soldat cu doi morţi, anunţă justiţia ungară. Tribunalul din Kaposvar (sud-vestul Ungariei) a apreciat că Radimir Cacici a provocat din neglijenţă accidentul rutier mortal produs în 2010 pe autostrada M7, la 180 de kilometri sud de Budapesta şi la 50 de kilometri de frontiera croată. Parchetul a acuzat că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo lovind în spate un alt vehicul. Accidentul s-a produs în condiţii de ploaie torenţială.

Stare de catastrofă în Colorado

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri "stare de catastrofă de proporţii" în statul Colorado (vest), unde incendiile au distrus sute de case şi au forţat evacuarea a circa 36.000 de persoane. Preşedintele american va vizita vineri zonele afectate de incendiul din Colorado pentru a evalua pagubele materiale. Declaraţia sa permite alocarea de fonduri federale pentru autorităţile statului Colorado şi cele locale. Incendiul, botezat "Waldo Canyon Fire", a izbucnit sâmbătă în apropiere de Colorado Springs şi a pătruns marţi seara în zona de nord-vest a oraşului, al doilea cel mai mare din Colorado, situat la o sută de km la sud de Denver, capitala statului. Şeful poliţiei oraşului, Peter Carey, a declarat jurnaliştilor joi seara că a fost găsit un trup neînsufleţit, iar o altă persoană, care locuia la aceeaşi adresă ca victima, a fost dată dispărută. Tot joi, Steve Bach, primarul oraşului Colorado Springs, a declarat că focul a distrus 346 de locuinţe, număr încă provizoriu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.