Internațional

Cerşetorii români care au năpădit Norvegia riscă să fie expulzaţi

Ziarul de Vrancea
28 iun 2012 922 vizualizări
Ambasadorul român la Oslo le ia apărarea, susţinand că nu toţi merită să fie alungaţI din regat

Lidera Partidului Progresului din Norvegia, Siv Jensen, şi adjunctul său, Per Sandberg, au cerut expulzarea tuturor "cerşetorilor români" din Norvegia, chiar dacă aceştia nu au comis vreo infracţiune. Apelul lor a fost denunţat drept o generalizare pripită, iar ambasadorul României la Oslo, Daniel Ioniţă, şi-a exprimat nemulţumirea, informează site-ul norvegian "Views and News from Norway". "Acest fel de generalizare creează mari probleme pentru ţara mea", a declarat Daniel Ioniţă pentru postul naţional norvegian NRK, adăugând că poate afecta imaginea ţării. "România este prezentată ca o naţiune plină de cerşetori", a adăugat diplomatul român. Acest lucru nu este adevărat, a subliniat înaltul diplomat român, sugerând că compatrioţii săi sunt stigmatizaţi.
Jensen şi Sandberg au părut să aibă obiecţii faţă de numărul tot mai mare de romi care vin în Norvegia, pe care îi acuză că lasă în urma lor gunoaie, campează ilegal şi folosesc străzi, grădini, parcuri publice şi chiar o grădiniţă de copii, ca toalete în aer liber.
Sandberg a susţinut că Armata Salvării locale estimează că există aproximativ 750 persoane de etnie romă sau "români", înregistraţi la Oslo. El i-a acuzat de comiterea unor delicte şi răspândirea de mizerie în oraş. Chiar dacă nu a avut nicio dovadă imediată privind presupusele delicte, Sandberg a părut să-i considere vinovaţi pe cerşetori. "Din cei 750, nu ştiu dacă exista unul sau 13 (delincvenţi), dar toţi ar trebui daţi afară din ţară", a declarat el reporterilor, având sprijinul deplin al lui Jensen. "Ceea ce vedem este că ceea ce ei numesc «cerşit» conduce, de asemenea, la provocări infracţionale majore, în special la Oslo. Aceasta este o problemă în creştere constantă pentru lege şi ordine", a declarat Jensen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.