Internațional

La Rahova sigur e mai ieftin: Breivik îi va costa pe norvegieni 1,5 milioane de euro pe an

Ziarul de Vrancea
28 iun 2012 570 vizualizări
Acesta ar fi preţul internării lui într-un ospiciu n sentinţa în procesul ucigaşului va fi pronunţată peste două luni

Internarea psihiatrică al lui Anders Behring Breivik, autorul atentatelor de la 22 iulie 2011 din Norvegia, ar costa autorităţile acestei ţări circa 10,95 milioane de coroane norvegiene pe an, echivalentul a 1,5 milioane de euro, sumă ce corespunde cheltuielilor personale şi de securitate, relatează cotidianul norvegian VG. Calculul rezultă din estimările autorităţilor sanitare, care au avut în vedere că va fi nevoie de cel puţin patru persoane în timpul zilei şi trei în timpul nopţii în centrul care va fi construit special pentru el la închisoarea Ila, unde este încarcerat în prezent.
Un tribunal din Oslo va decide la 24 august dacă extremistul norvegian este sau nu responsabil penal, având în vedere starea sa de sănătate mintală, şi dacă va fi condamnat la închisoare sau va primi tratament psihiatric. Autorităţile de la Oslo au decis ca, în cel de-al doilea caz, să se realizeze un centru special de înaltă securitate numai pentru el în închisoarea Ila, întrucât unităţile de psihiatrie existente în spitalele norvegiene nu îndeplinesc condiţiile impuse de cazul său special.
Construcţia acestui centru va costa circa 2 milioane de coroane (266.000 de euro) şi va cuprinde două camere, o toaletă, o sală de gimnastică, un spaţiu de depozitare şi birouri pentru cei angajaţi acolo.
Anul trecut, la 22 iulie, Breivik a ucis 8 persoane după ce a detonat o bombă în apropierea sediului guvernului din Oslo, plecând ulterior pe insula Utoeya unde a deschis focul asupra unor tineri aflaţi într-o tabără de vară şi a ucis 69 dintre ei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.