Internațional

Acum, Parisul are motiv să dea probleme discriminatorii la Bac: Patru români au jefuit-o pe mama ministrului de Interne francez

Ziarul de Vrancea
26 iun 2012 601 vizualizări
Ei au fost condamnaţi deja la pedepse de cel mult un an şi trei luni de închisoare

Patru români, două cupluri, au fost condamnaţi luni seara la Paris la pedepse cu închisoarea pentru furtul şi utilizarea frauduloasă, în mai, a cardului de credit al mamei ministrului francez de Interne Manuel Valls, relatează Le Parisien. Totul a început pe 14 mai, când mama ministrului, în vârstă de 68 de ani, îşi făcea cumpărăturile într-un magazin Monoprix din Arondismentul IV. Ea nu le-a observat pe cele două românce, în vârstă de 20 şi, respectiv, 25 de ani, care s-au uitat peste umărul ei în momentul când a introdus codul pin, la casă. La puţin timp după aceea, Gabi-Ionel Petcu, în vârstă de 24 de ani, a introdus discret mâna în poşeta acesteia şi i-a sustras cardul de credit. În total, 3000 de euro au dispărut apoi de pe card, înainte ca proprietara să fie sesizată de bancă şi să blocheze cardul. Prin acelaşi procedeu, cei patru au reuşit să fure cardul unei olandeze, dar au fost prinşi tocmai cand extrăgeau banii cu el. Tinerii au fost găsiţi vinovaţi pentru furtul şi utilizarea cardului de credit al doamnei Valls, dar au negat, în pofida probelor, cel de-al doilea furt. Gabi-Ionel Petcu, condamnat deja pentru furt în şase rânduri, a fost condamnat la 15 luni de închisoare. Ceilalţi trei au fost condamnaţi la câte un an de închisoare, dintre care patru luni cu suspendare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.