Internațional

Ce efect au pesticidele din fructe şi legume asupra copiilor

Ziarul de Vrancea
26 iun 2012 666 vizualizări
Substanţele chimice sunt vinovate de declanşarea sindromului Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate (ADHD), susţin cercetători americani

Oameni de ştiinţă de la Universităţile Harvard (SUA) şi Montreal (Canada) au ajuns la concluzia, în urma unor studii coordonate, că pesticidele din legume şi fructe sunt în cele mai multe dintre cazuri factorul major responsabil de apariţia sindromului ADHD (Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate) la copii, potrivit portalului specializat în probleme medicale MedDaily.
În cadrul cercetărilor, specialiştii au stabilit o legătură directă între comportamentul copiilor suferind de hiperactivitate, considerată boala secolului nostru, şi conţinutul de substanţe chimice din compoziţia pesticidelor. Cu cât concentraţia de substanţe toxice îngurgitate de organism este mai mare, cu atât sporeşte riscul dezvoltării ADHD şi a altor tulburări psihice grave, relatează Agerpres.
Practic, aceste substanţe chimice ajung în organismul copilului prin legume şi fructe. Cu toate acestea, astfel de substanţe se găsesc şi în produsele obţinute din culturi tratate, cum ar fi pâinea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.