Internațional

Preşedintele Ucrainei se gandeşte la o "decizie umană" pentru Timoşenko

Ziarul de Vrancea
21 iun 2012 776 vizualizări
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a declarat că îi "pare rău" pentru opozanta Iulia Timoşenko,aflată la închisoare, şi că va căuta o "decizie umană" în cazul ei

"Desigur că îmi pare rău pentru Iulia Timoşenko ca fiinţă umană. Dar nu este vorba doar de compasiune", a declarat Ianukovici. Întrebat dacă ia în considerare graţierea acesteia, preşedintele a răspuns că, "atunci când aceste proceduri judiciare se vor încheia, mă voi confrunta cu problema a ceea voi face mai departe. Voi încerca să iau o decizie umană". Ianukovici, principalul rival al lui Timoşenko, care a învins-o în alegerile prezidenţiale din 2010 cu o diferenţă foarte mică, a declarat de asemenea că Ucraina a angajat o firmă americană de avocatură, Skadden, pentru a analiza acest caz.
La începutul lunii, Ianukovici a acuzat-o pe Timoşenko, fost premier, de implicare în uciderea lui Ievghen Şcerban, un politician de marcă, în 1996.
Dar Timoşenko, care ispăşeşte din 2011 o pedeapsă cu închisoasrea de şapte ani pentru depăşirea atribuţiilor de premier, prin semnarea în 2009 a unui acord cu Rusia privind livrările de gaze, a dezminţit orice implicare în acest caz.
În aprilie, autorul crimei în cazul Şcerban a declarat că a fost supus unor presiuni pentru a depune mărturie falsă privind implicarea lui Timoşenko.
Statele Unite, Uniunea Europeană (UE) şi Rusia au criticat condamnarea lui Timoşenko. Aceasta respinge acuzaţiile afirmând că procesul său este o răzbunare politică a lui Ianukovici.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.