Internațional

Mozaic international: Luare de ostatici cu happy-end la Toulouse

Ziarul de Vrancea
20 iun 2012 577 vizualizări
Autorul luării de ostatici de la Toulouse a fost arestat, iar persoanele care erau sechestrate au fost eliberate. Conform unor surse din cadrul poliţiei, agresorul a fost rănit în cursul intervenţiei forţelor de ordine.

Bărbatul, care susţine că este membru al reţelei al-Qaida luase ostatice, ieri dimineaţă, patru persoane, într-o bancă din Toulouse, oraşul în care, în martie, au avut loc crimele comise de islamistul Mohamed Merah. În cursul negocierlor, doi ostatici fuseseră eliberaţi.

Ce afaceri fac împreună mafia italiană şi piraţii somalezi

Grupări mafiote italiene colaborează cu piraţii care acţionează în largul Somaliei, furnizându-le armament în schimbul permisiunii de a arunca deşeuri menajere pe teritoriul somalez, afirmă oficiali europeni citaţi de EUObserver. Expertul european Michel Koutouzis, responsabil de investigaţii în numele ONU şi Uniunii Europene, a prezentat această ipoteză în noua sa carte intitulată "Crimă, trafic şi reţele infracţionale". Potrivit expertului, grupări mafiote italiene precum Camorra, 'Ndranghetta şi La Sacra Corona Unita le furnizează arme liderilor piraţilor somalezi, iar aceştia permit depozitarea deşeurilor aduse din Italia pe teritoriul Somaliei. "Tone de deşeuri ajung în fiecare an pe coastele Somaliei, Sudanului şi Eritreei", explică oficialul european.

Atentat sinucigaş în Afganistan, cu victime printre militarii NATO

Douăzeci şi una de persoane, printre care trei membri ai ISAF şi un translator, şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite ieri într-un atentat sinucigaş ce a vizat o patrulă comună NATO-afgană în sud-estul Afganistanului. Autorul atentatului, care a venit pe motocicletă, a detonat explozibilul pe care îl avea asupra lui în apropierea trupelor afgane şi NATO în oraşul Khost, capitala unei provincii cu o prezenţă puternică a rebelilor talibani, a precizat Ministerul de Interne. Trei poliţişti şi opt civili au murit şi alte 17 persoane au fost rănite în explozie, a precizat Amir Padsha, director al spitalului din Khost. Atentatul nu a fost revendicat imediat, dar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi, i-a acuzat pe "inamicii Afganistanului", expresie folosită în mod frecvent de autorităţi desemnându-i pe talibani. Provincia Khost este situată la graniţa cu Pakistanul şi zonele tribale ale acestuia, reper al Al-Qaida şi una dintre bazele talibanilor afgani, în special a reţelei Haqqani, foarte puternică în sud-estul Afganistanului. Îndepărtaţi de la putere la sfârşitul lui 2001 de coaliţia militară internaţională condusă de Statele Unite, talibanii desfăşurând de atunci o rebeliune sângeroasă şi tenace împotriva Guvernului de la Kabul şi a aliaţilor din cadrul NATO.

Fondatorul WikiLeaks s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului din Londra

Ministrul Afacerilor Externe al Ecuadorului a anunţat că fondatorul Wikileaks Julian Assange s-a refugiat la ambasada acestei ţări sud-americane din Londra unde a cerut azil politic. Ministrul Ricardo Patino a adăugat că Quito examinează cererea. Această acţiune intervine la mai puţin de o săptămână după ce Curtea Supremă a Marii Britanii a respins cererea lui Assange de a redeschide cazul său de extrădare. Assange este urmărit pentru a fi interogat în Suedia după ce două femei l-au acuzat de comportament sexual nepotrivit în timpul unei vizite în această ţară la mijlocul anului 2010. Lupta sa de a rămâne în Marea Britanie a durat mai bine de doi ani, aruncând o umbră de îndoială asupra activităţii site-ului său de a expune secrete ale lumii. Scotland Yard a anunţat că fondatorul WikiLeaks este "pasibil de a fi arestat" pentru că a încălcat termenii eliberării condiţionate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.