Internațional

Guvernul de la Londra pregăteşte covorul roşu pentru francezii bogaţi

Ziarul de Vrancea
19 iun 2012 456 vizualizări
Premierul britanic i-a invitat în regat pe francezii cu venituri mai mari de un million de euro pe an, speriaţi de taxele mari anunţate de noul preşedinte de la Paris

Marea Britanie ar fi foarte bucuroasă să-i primească pe francezii bogaţi, dacă guvernul de la Paris impune un nivel de 75% al taxei pe venit pentru cei care câştigă peste un milion de euro anual, a declarat premierul britanic, David Cameron, potrivit Wall Street Journal. Cameron este familiarizat cu subiectul taxării bogaţilor, după decizia din martie a guvernului pe care îl conduce de a reduce nivelul celei mai ridicate trepte de impozitare pe venit, pentru cei care câştigă peste 150.000 de lire sterline, de la 50% la 45%.
Măsura guvernului britanic a fost puternic criticată de sindicate şi opoziţie în Marea Britanie, dar a fost primită bine de participanţii la un eveniment pentru oameni de afaceri, desfăşurat în contextul summit-ului G20 din Mexic. "Fiecare ţară stabileşte propriul sistem de taxe, dar cred că într-o lume a capitalului global, într-o lume în care concurăm unii cu alţii şi în care vrem să transmitem mesajul că dorim să construiţi afaceri, să le dezvoltaţi şi să investiţi, cred că este greşit să ai taxe complet necompetitive", a răspuns Cameron, după ce un om de afaceri aflat în sală i-a cerut opinia asupra planurilor unui guvern european de a reduce vârsta de pensionare la 60 de ani şi de a introduce un nivel de taxare de 75% pentru persoanele cu venituri mari.
"Dacă francezii introduc taxa maximă de 75%, vom întinde covorul roşu şi vom primi cu braţele deschise mai multe afaceri din Franţa în Marea Britanie, iar acestea vor plăti taxe în Marea Britanie, care vor susţine serviciile noastre de sănătate, şcolile şi toate celelalte", a spus Cameron în aplauzele audienţei.
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a promis în timpul campaniei electorale o taxă de 75% pe veniturile de peste un milion de euro. Perspectiva unei astfel de măsuri i-a determinat şi pe bancherii din Elveţia să se pregătească pentru un aflux de francezi bogaţi. Măsura politicienilor francezi face parte din planul de reducere a deficitului bugetar, dar ar putea împinge cetăţeni francezi bogaţi să se mute în alte ţări, inclusiv în Elveţia, unde pot beneficia de taxe foarte mici.

Războiul replicilor anglo-franceze

De la invazia lui Wilhelm Cuceritorul la înfrângerea de Waterloo, trecând prin moartea Ioanei d'Arc, cei mai buni inamici din Europa au făcut schimb de focuri şi de glume, colaborând totodată activ pe scena internaţională atunci când în joc se afla influenţa lor. Animate de o rivalitate ancestrală, Marea Britanie şi Franţa au continuat schimbul de replici inclusiv în perioada modernă, ultimul episod fiind invitaţia adresată de premierul britanic cetăţenilor francezi prosperi. Replica a venit din partea ministrului francez al Muncii, Michel Sapion, care a afirmat că acest covor roşu "riscă să se scufunde" în Canalul Mânecii. Pe acelaşi ton, anterior generalul De Gaulle a refuzat de două ori intrarea "calului troian american" în Comunitatea Economică Europeană, în timp ce François Mitterand afirma despre Margaret Thatcher că "are buzele lui Marilyn şi ochii lui Caligula", după ce aceasta a retras Marea Britanie din Politica Agricolă Comună.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.