Internațional

Ce au mai făcut cercetătorii britanici: au urcat populaţia planetei pe cantar

Ziarul de Vrancea
18 iun 2012 1086 vizualizări
Ei au calculat că greutatea totală a tuturor oamenilor este de 287 milioane de tone şi atrag atenţia că obezii riscă să epuizeze resursele existente

Incidenţa obezităţii printre oamenii de pe Terra are un impact negativ la fel de mare asupra mediului şi resurselor naturale ca suprapopularea. Experţi de la London School of Hygiene and Tropical Medicine au calculat pentru prima oară greutatea totală a populaţiei lumii - 287 de milioane de tone. Mai mult decât atât, conform calculelor lor, 15 milioane de tone revin persoanelor obeze, iar 3,5 milioane de tone - supraponderalilor, potrivit BBC News şi Focus.
Folosind date statistice ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pe anul 2005, autorii proiectului au calculat că, în medie, un adult cântăreşte 62 kg, dar în SUA acest indice este mai mare cu o treime. În general, această cifră diferă foarte mult de la o regiune la alta. Dacă în America de Nord, greutatea corporală medie a unui adult este de 80,7 kg, în Asia doar 57,7 kg. Conform cercetătorilor britanici, 61% din populaţia lumii trăieşte în Asia, lor însă le revine doar 13% din greutatea totală a locuitorilor de pe Terra.
Unul din autorii raportului, profesorul Ian Roberts explică ideea acestui proiect: "Când vorbim de problemele de mediu, imediat ne gândim la numărul în creştere al locuitorilor de pe Pământ, problema nu este însă câte guri trebuie de hrănit, ci excesul de masă corporală al oamenilor."
În acelaşi timp, Ian Roberts avertizează că problema nu se limitează doar la persoanele obeze. "Atunci când vorbim de obezitate, mulţi au imaginea greşită care îi împarte pe «ei», cei cu o alimentaţie în exces, şi «restul», cei care se alimentează corect. De fapt, este o problemă care priveşte întreaga umanitate, întrucât toţi adăugăm în greutate", mai spune el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.