Internațional

Ce au mai copiat chinezii: medicamente

Ziarul de Vrancea
17 iun 2012 568 vizualizări
China este principalul fabricant de medicamente contrafăcute, dar printre concurenţii săi se numără Israel, Statele Unite şi Canada

Amplificarea comerţului pe internet a condus la o explozie de medicamente contrafăcute vândute în lume, China fiind principalul fabricant, susţin experţi din sectorul farmaceutic reuniţi la Manila, în Filipine. Comerţul ilegal este estimat la 75 de miliarde de dolari (60 de miliarde de euro), a precizat Scott Davis, responsabil cu siguranţa în cadrul gigantului farmaceutic american Pfizer. "Internetul a condus la o explozie a acestor medicamente", dintre care "90% sunt la un moment dat propuse spre vânzare şi vândute pe internet", a adăugat Davis la un forum dedicat sănătăţii.

Site-urile care vând medicamente contrafăcute nu au în general adresă fizică şi ştiu să exploateze reglementări vamale imprecise pentru a trimite produsele la destinatarii lor, a adăugat expertul.
Fabricanţii ajung să confecţioneze produse din ce în ce mai sofisticate, la un nivel la care grupurile farmaceutice trebuie să analizeze aceste medicamente în laboratoarele lor pentru a descoperi diferenţele existente între cele adevărate şi cele false. Potrivit lui Scott Davis, principalul fabricant de medicamente contrafăcute este China, urmată de Iordania, SUA, Israel şi Canada.
Cumpărătorii acestor produse sunt atraşi de preţul lor scăzut şi de posibilitatea de a le putea procura fără reţetă, a precizat Catherine Dauphin, expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.