Internațional

Strauss-Kahn s-a dat la actuala Primă Doamnă a Franţei

Ziarul de Vrancea
12 iun 2012 681 vizualizări
încercarea lui de a flirta s-a petrecut cu zece ani în urmă

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional Dominque Strauss-Kahn ar fi încercat să flirteze cu noua Primă Doamnă a Franţei, Valerie Trierweiler, în perioada în care era membru al Adunării Naţionale din Paris, potrivit unei cărţi apărute recent. Biografia publicată de doi jurnalişti francezi, Raphaelle Bacque şi Ariane Chemin, descrie că episodul s-ar fi produs în urmă cu circa zece ani, când Strauss-Kahn ar fi întrebat-o pe Valerie Trierweller, care pe atunci era reporter politic, "ce mai face cea mai drăguţă jurnalistă din Paris ?".
Actuala Primă Doamnă a Franţei, acum în vârstă de 47 de ani, i-a dat însă o replică tăioasă, răspunzând "credeam că aceasta este Anne Sinclair", fostă prezentatoare de televiziune cu care Strauss-Kahn s-a căsătorit.
Cartea descrie de asemenea un episod în care fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a izbucnit într-un râs necontrolat atunci când a fost informat că Strauss-Kahn a fost prins de poliţişti în timpul unei orgii sexuale în pădurea Boulogne din Paris, preferând să păstreze tăcerea în perspectiva numirii acestuia la conducerea FMI. "Cu siguranţă că va obţine postul la FMI. Să păstrăm secretul, bine?", ar fi spus Sarkozy, potrivit autorilor.
Cartea menţionează de asemenea că preşedintele l-a avertizat pe Strauss-Kahn cu privire la comportamentul său în perspectiva mutării în Statele Unite. "Acolo nu e de glumă cu chestiuni de genul ăsta (...) Viaţa ta va fi trecută pe sub lupă. Evită să rămâi singur cu angajatele. Franţa nu îşi poate permite un scandal", i-ar fi spus Sarkozy.
Strauss-Kahn - al cărui nume a fost vehiculat ca posibil preşedinte al Franţei - a fost acuzat că ar fi încercat să violeze o cameristă la un hotel din New York, apoi a revenit în Franţa, unde a fost acuzat că ar fi abuzat sexual de o tânără scriitoare şi mai multe infracţiuni legate de prostituţie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.