Internațional

Mozaic international: Putin îi dă o umbrelă rusească lui Ahmadinejad

Ziarul de Vrancea
7 iun 2012 488 vizualizări
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ieri la Beijing, în cursul unei întrevederi cu omologul său iranian Mahmoud Ahmadinejad, că Rusia este în favoarea "folosirii paşnice" a energiei nucleare în Iran, ţară acuzată de occidentali că doreşte să se doteze cu armă atomică.

"Am susţinut întotdeauna dreptul poporului iranian la tehnologii moderne, printre care folosirea paşnică a energiei atomice. Dar doresc să insist asupra faptului că noi vorbim de utilizarea paşnică. Cunoaşteţi poziţia noastră", a declarat preşedintele rus în cursul întrevederii. Cei doi lideri s-au aflat în capitala chineză pentru summitul anual al Organizaţiei de cooperare de la Shanghai (OCS), din care fac parte China, Rusia şi patru ţări din Asia Centrală şi la care Iranul este invitat în calitate de observator. Potrivit unui comunicat final, OCS îşi afirmă opoziţia la folosirea forţei împotriva Iranului, asigurând că aceasta "va antrena consecinţe imprevizibile, ameninţând stabilitatea şi securitatea în regiune şi în lumea întreagă".

Bilanţul tsunami-ului din Japonia, revizuit în scădere

Numărul morţilor şi dispăruţilor înregistraţi la 6 iunie în urma cutremurului urmat de un tsunami la 11 martie 2011 în Japonia a fost revizuit la 18.879, a anunţat poliţia japoneză. În primele luni de după catastrofă, numărul total al victimelor a fost estimat la peste 25.000, numărul cadavrelor neidentificate fiind foarte mare, ca şi cel al persoanelor date dispărute, ale căror trupuri nu au fost găsite. Identificarea unora dintre cadavre a permis eliminarea repetării numelor, prin scoaterea acestora de pe lista persoanelor dispărute. Pentru moment, au fost înregistrate 15.861 de persoane decedate, dar 3.081 sunt în continuare date dispărute, fără să le fie găsite cadavrele. Totodată, câteva sute de cadavre se află, în continuare, neidentificate la morgă, într-o stare care face tot mai dificilă identificarea lor. În faţa acestor dificultăţi, peste 4.000 de persoane sunt în continuare mobilizate în cadrul acţiunilor de căutare şi altor acţiuni necesare, dintre care câteva sute în prefectura Fukushima, unde investigaţiile au fost complicate în urma contaminării radioactive, după accidentul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi.

Drog cu efect secundar canibalismul

Poliţia din Miami a lansat un avertisment cu privire la un nou drog de sinteză, numit "al şaptelea cer", în urma mai multor agresiuni de natură canibală, inclusiv una în care poliţiştii l-au ucis pe atacator. Conducerea poliţiei a îndemnat unităţile la mai multă prudenţă, după un al doilea incident legat de consumul acestui drog, de tip "ecstasy", în cursul căruia un suspect a ameninţat că va "mânca" doi poliţişti şi a încercat să îl muşte pe unul dintre ei. Un bărbat fără domiciliu stabil, Brandon De Leon, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat după ce a intrat într-un local proferând insulte. În drum spre secţia de poliţie, acesta s-a lovit cu capul de geamul care desparte cabina poliţiştilor de suspect urlând "o să vă mânânc", apoi, ajungând la secţie, a urlat ca un animal şi a încercat să muşte pe unul dintre poliţişti de mână. Poliţiştii au fost nevoiţi să îi aplice o mască pentru a-l împiedica să muşte şi să îi lege picioarele. Cazul său "seamănă cu un alt incident care s-a produs săptămâna trecută la Miami, când un suspect a devorat faţa unui alt bărbat", potrivit unei note interne a poliţiei. În acest prim atac, numit de presa locală "atacul zombie", agesorul, dezbrăcat complet, a atacat o persoană fără adăpost, smulgându-i hainele şi provocându-i răni grave prin muşcare la nivelul feţei, victima aflându-se în continuare internată într-o stare critică. Agresorul, Rudy Eugene, în vârstă de 31 de ani, a fost ucis de poliţişti.

Madonna s-a pus rău cu extrema dreaptă franceză

Jean-Marie Le Pen spune că a fost "extrem de afectat" de imaginile care o comparau pe fiica sa cu Hitler, difuzate în timpul concertului pe care Madonna l-a susţinut săptămâna trecută în Israel, şi intenţionează să solicite de la artista americană daune de 1 milion de dolari. Aflat la Lyon, miercuri, în campanie pentru alegerile legislative din Franţa, Jean-Marie Le Pen, fondatorul partidului francez de extremă dreapta Frontul Naţional, a făcut această declaraţie pe fondul polemicii în care sunt implicate fiica sa, Marine Le Pen, şi Madonna, după difuzarea acelor imagini în timpul concertului susţinut de cântăreaţa americană la Tel Aviv. "Când o voi vedea pe Marine, o voi sfătui cu tărie să ceară de la Madonna sau, în orice caz, de la organizatorii turneului ei mondial, daune de un milion de dolari. Nu este deloc scump pentru această defăimare, pusă în serviciul mercantilismului cultural", a spus politicianul francez. Jean-Marie Le Pen a denunţat, totodată, acel clip "orchestrat cu multe milioane de dolari" şi a profitat de ocazie pentru a lansa o ironie la adresa fostului preşedinte francez Jacques Chirac. Catalogând-o pe artista americană drept "o cântăreaţă care a devenit celebră aruncându-şi chiloţii în mâinile lui Jacques Chirac", Jean-Marie Le Pen a adăugat: "Ea a făcut acel lucru la momentul potrivit, pentru că, acum, este evident că el nu ar putea să îi mai prindă".

*


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.