Internațional

Cum vor olandezii să cucerească Planeta Roşie

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 461 vizualizări
reatorul emisiunii "Big Brother",participant la proiectul din care fac parte mai mulţi oameni de ştiinţă,promite că prima colonie umană pe Marte va participa la un reality show

O companie olandeză intenţionează să creeze până în anul 2023 prima colonie umană de pe planeta Marte, care va participa la un reality show realizat după modelul emisiunii de televiziune "Big Brother", informează dailymail.co.uk. Acest proiect inedit, denumit "Mars One", este susţinut de creatorul emisiunii "Big Brother" şi de câţiva oameni de ştiinţă, inclusiv de un fizician laureat al premiului Nobel.
Proiectul "Mars One" este coordonat de Bas Lansdorp, un cercetător olandez posesor al unei diplome de masterat în ştiinţe la Universitatea de tehnologie din Delft. Bas Lansdorp a înfiinţat Ampyx Power, o companie specializată în energia alternativă.
Misiunea va debuta cu lansarea unui satelit de comunicaţii spre Marte până în anul 2016. După alte câteva etape tehnice intermediare, primii oameni vor coborî în 2023 pe Marte, unde vor înfiinţa baze permanente.
O companie spaţială independentă va duce pe Marte primul echipaj uman - alcătuit din patru astronauţi - în aprilie 2023, iar echipajul nu se va mai întoarce pe Terra. Noi echipaje de patru astronauţi vor sosi pe Marte la fiecare doi ani, pe măsură ce exploratorii spaţiali vor construi pe planeta roşie colonii umane. Până în anul 2033, organizatorii proiectului speră să trimită pe Marte aproximativ 20 de oameni.
Proiectul beneficiază şi de susţinerea savantului olandez Gerard ‘t Hooft, recompensat cu premiul Nobel pentru fizică pe anul 1999, dar şi de cea a producătorului TV Paul Romer, creatorul emisiunii "Big Brother". Organizatorii proiectului "Mars One" intenţionează să înceapă pregătirea astronauţilor în 2013 şi vor transforma programul de selecţie şi de antrenament într-un "eveniment media", asemănător reality show-urilor de televiziune.
"Considerăm că această călătorie ne aparţine tuturor şi din acest motiv vom face fiecare pas alături de cei din jur. Aceasta va fi totodată metoda noastră de a finanţa această misiune: misiunea spre Marte va fi cel mai mare eveniment media din toate timpurile", au declarat organizatorii. "Întreaga omenire va putea să urmărească evoluţia misiunii şi să contribuie cu sfaturi şi idei, pe măsură ce echipa de astronauţi va fi aleasă, în urma unui program intensiv de pregătire, şi să observe, desigur, felul în care vor fi amenajate primele colonii umane de pe Marte. Astronauţii îşi vor împărtăşi experienţele cu noi, pe măsură ce ei îşi vor construi noua lor casă, vor realiza experimente şi vor explora planeta Marte", au explicat organizatorii proiectului.
Proiectul "Mars One" se află în dezvoltare din 2011. Călătoria spre Marte durează şapte luni, iar întregul proces va fi televizat pe Terra în cadrul unui reality show realizat după formatul emisiunii "Big Brother".

*


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, acum 4314 zile, 17 ore, 8 minute, 2 secunde
In timpul calatoriei au sanse mari sa innebuneasca si sa moara din cauza stressului asa ca o sa populam Marte cu 4 cadavre Chiar daca ajung intregi ( lucru posibil doar daca ii sedeaza) cand se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.