Internațional

Mozaic international: Fondatorul Facebook nu a lăsat bacşiş la un restaurant din Roma

Ziarul de Vrancea
30 mai 2012 606 vizualizări
Presa italiană a scris pe larg şi cu uimire că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, nu a lăsat bacşiş la un restaurant din Roma unde a luat masa cu soţia în luna de miere petrecută în "Cizmă"

Cei doi au mancat anghinare prăjită, seminţe de dovleac şi ravioli cu anghinare şi iarbă de mare, iar ca băuturi au avut apă şi ceai. Presa scrie că personalul localului a rămas uimit de lipsa bacşişului în special fiindcă turiştii americani au faima că sunt foarte generoşi la capitolul bacşiş cand vizitează Italia. Zuckerberg şi soţia sa au plecat în luna de miere pentru a vizita Italia şi sperau că acest lucru să rămană secret, însă un turist polonez i-a fotografiat în Capela Sixtină şi a postat poza pe Twitter. După episodul din Roma a mai urmat unul în insula Capri din sudul italiei unde Zuckerberg a fost filmat de un trecător, încercand fără succes să scoată bani de la un bancomat. Deşi de multe ori bancomatele italiene nu funcţionează, banca respectivă susţine că acela mergea.
Zuckerberg are o avere estimată la circa 15 miliarde dolari, fiind printre cei mai bogaţi 50 de oameni ai lumii.

Bilanţul seismului din Italia a ajuns la 17 morţi

Pompierii italieni au găsit la Medolla trupul unui muncitor care fusese dat dispărut după cutremurul care a afectat regiunea Emilia-Romagna marţi dimineaţa, ridicând numărul morţilor la 17, după cel de-al doilea seism înregistrat în ultimele zece zile în nord-estul Italiei. În total, patru persoane au fost ucise în urma prăbuşirii uzinei Haemotronic din Medolla. La 20 mai, primul cutremur de pământ din regiune provocase deja moartea a şase persoane, ceea ce face ca bilanţul total al celor două cutremure să ajungă la 23 de morţi. Cutremurul de marţi dimineaţa s-a soldat şi cu 350 de răniţi.
Pe de altă parte, 14.000 de persoane au rămas fără adăpost în regiune, fie pentru că locuinţele lor au fost dărâmate, fie pentru că le este frică să se întoarcă acasă. Astfel, 8.000 de persoane sunt sinistrate în urma celui de-al doilea cutremur, adăugându-se celor 6.000 care au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după primul seism.

Julian Assange poate fi extrădat în Suedia

Curtea Supremă, cea mai înaltă jurisdicţie britanică, a decis ieri că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, poate fi extrădat în Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare într-un caz de viol şi agresiune sexuală. Cinci dintre cei şapte judecători ai Curţii Supreme au respins ultimul apel al lui Assange împotriva deciziei de extrădare. De când a fost arestat în decembrie 2010 la Londra şi consemnat la domiciliu în Marea Britanie, australianul a încercat toate mijloacele pentru a scăpa de mandatul de arestare din Suedia afirmându-şi nevinovăţia. În această bătălie de lungă durată, Curtea Supremă era ultima sa carte în Marea Britanie. În urma deciziei de ieri, Assange poate fi extrădat în zece zile.
Assange a dat asigurări că relaţiile sexuale pe care le-a avut cu cele două femei care îl acuză în Suedia au fost liber consimţite. Susţinătorii lui afirmă că australianul este victima unui complot, ca răzbunare faţă de publicarea de către WikiLeaks în 2010 a mii de documente confidenţiale care au făcut să tremure Washingonul şi diplomaţia mondială. Ei se tem, de asemenea, că plecarea sa către Suedia nu ar fi decât preludiul unei extrădări ulterioare către Statele Unite.

Canibalul din Miami ar fi consumat "sare de baie"

Bărbatul împuşcat de poliţia din Miami în timp ce devora faţa unui alt bărbat a fost identificat, iar incidentul ar putea fi rezultatul consumului unui drog de tip nou, denumit "sare de baie" sau "noul LSD", relatează CBS Miami.
Bărbatul, identificat ca Rudy Eugene, în vârstă de 31 de ani, nu ar fi avut domiciliu în momentul atacului, ultima sa adresă cunoscută fiind în North Miami. Eugene a crescut în South Florida şi a ajuns în North Miami Beach High la sfârşitul anilor '90, unde a jucat pentru echipa de fotbal a şcolii. El s-a căsătorit cu Jenny Ductant în 2005 şi a divorţat după doi ani. Principala întrebare cu privire la acest caz este însă de ce Eugene a atacat un alt bărbat, de ce erau dezbrăcaţi şi de ce totul s-a transformat într-un act de canibalism. Preşedintele Miami Fraternal Order of Police, Armando Aguilar, crede că incidentul a fost provocat de un nou drog care a condus la alte câteva incidente similare. Doctorii de la secţia de urgenţă a Jackson Memorial Hospital au declarat că şi ei au remarcat o creştere importantă a cazurilor legate de drogul numit "sare de baie" sau "noul LSD". În multe cazuri, explică doctorul Paul Adams, temperatura consumatorilor creşte extrem de mult, iar aceştia devin foarte agresivi. Unii şi-a folosit fălcile ca armă în timpul atacurilor. Adams susţine că pacienţii erau în stare de delir. "Sunt extrem de puternici, a trebuit să am grijă de un individ de 68 de kilograme despre care ai fi zis că are peste 100 de kilograme. A fost nevoie de şase ofiţeri pentru a-l imobiliza", a adăugat el. Adams susţine că puterea neobişnuită şi violenţa pacienţilor care au consumat "sare de baie" a devenit o ameninţare pentru cei care au misiunea de a-i ajuta pe cei aflaţi sub influenţa acestui drog care, spre deosebire de LSD, este un stimulant.

Ce a primit Partidul Conservator canadian prin poştă

Un colet poştal conţinând un picior uman în descompunere a fost primit marţi la sediul din Ottawa a Partidului Conservator, aflat la putere în Canada, conform poliţiei. Coletul a fost deschis parţial de către recepţionistă care, alertată de mirosul puternic şi de urmele de sânge, a apelat poliţia. O echipă specializată a analizat pachetul cu ajutorul Razelor X şi, bănuind că poate fi vorba de un picior uman, l-a trimis către medicul legist local. Acesta din urmă a confirmat conţinutul coletului. Poliţia a pornit o anchetă pentru descoperirea originii coletului, interogând angajaţii poştei precum şi pe cei ai unor morgi sau spitale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.