Internațional

Se apropie?Panică în Bulgaria după un cutremur de 5,8 grade

Ziarul de Vrancea
22 mai 2012 668 vizualizări
La fel ca şi italienii, mulţi bulgari au preferat să-şi petreacă restul nopţii în maşinile personale, departe de clădiri

Spre deosebire de seismul care a zguduit Italia cu trei zile înainte, pagubele sunt minore n o femeie a murit de spaimă n ciudat este că mai multe persoane au fost atacate ieri de păsări în capitală, aproape de zona epicentrului

La trei zile după ce nord-estul Italiei a fost zguduit de un cutremur de 6 grade, şapte persoane pierzandu-şi viaţa şi mai multe imobile fiind distruse, un seism cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs ieri-noapte la ora 3 în Bulgaria. Acesta a fost simţit uşor şi în sudul şi sud-vestul României şi mai puternic în Macedonia şi în sud-estul Serbiei. Seismul s-a produs la o adâncime de 9,1 kilometri, iar epicentrul a fost situat la 24 kilometri vest de Sofia. Cutremurul a fost urmat la scurt timp de două replici de magnitudine similară. O altă replică puternică cu magnitudinea de 4,9 s-a înregistrat la ora 4.31.
O femeie de 59 de ani a făcut stop cardiac şi a murit în urma cutremurului. Femeia, care locuia în oraşul Kuistendil, este singura victimă.
Irena Alexandrova, seismolog la Academia bulgară de Ştiinţe, a declarat că replici de 2-2,5 grade s-ar putea înregistra pe parcursul catorva luni. Până ieri la amiază avuseseră loc aproximativ 100 de replici.
Zece persoane au fost atacate de corbi, ieri, în Sofia, presa sugerând că păsările se comportă ciudat din cauza cutremurului produs în cursul dimineţii. Un reporter s-a apărat de doi corbi cu ajutorul unui microfon, iar cel puţin trei persoane au fost rănite de păsările care par să aibă un comportament anormal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.