Internațional

Mozaic international:Suspectul în atentatul de la Brindisi locuieşte cu o româncă

Ziarul de Vrancea
22 mai 2012 489 vizualizări
Bărbatul suspectat în cazul atentatului de sâmbătă de la Brindisi locuieşte împreună cu partenera sa româncă şi cu fiica lui în vârstă de aproximativ un an şi jumătate, dar şi cu fratele său, relatează La Repubblica.

Suspectul şi fratele său au fost interogaţi luni de anchetatorii italieni, dar au fost eliberaţi în cursul serii şi conduşi la domiciliu. Cei patru locuiesc la etajul al patrulea al unei clădiri din cartierul Sant'Elia, în apropierea liceului în faţa căruia a explodat un dispozitiv artizanal care a provocat moartea unei liceene, Melissa Bassi, şi rănirea gravă a cinci dintre colegii acesteia. Suspectul este un bărbat de 45 de ani, care suferea de acelaşi handicap - avea o mână invalidă şi şchiopăta - ca bărbatul surprins de camerele de supraveghere, potrivit postului de televiziune Sky TG24. Potrivit imaginilor vizionate de jurnalişti, autorul atentatului i-a privit pe liceeni, inclusiv pe Melissa, coborând dintr-un autobuz care îi aducea din satul lor, Mesagne, situat în apropiere de Brindisi, apoi a apăsat cu mâna neafectată de invaliditate pe o telecomandă, pentru a declanşa bomba.

Canada, somată să renunţe la vizele pentru români, bulgari şi cehi

Eurodeputaţii şi-au reînnoit apelurile către Canada pentru ca aceasta să elimine restricţiile privind vizele pentru bulgari, români şi cehi, denunţând această politică drept "nejustificată" şi discriminatorie şi ameninţând cu blocarea acordului CETA. Canadienii pot călători în toate cele 27 de state membre UE fără viză, iar Parlamentul European vrea un tratament reciproc pentru toate ţările europene. În prezent, UE negociază acorduri de comerţ liber cu Canada, cu scopul de a semna Acordul Comercial şi Economic Comprehensiv (CETA) în acest an. Acesta va avea însă nevoie de acordul Parlamentului European, iar eurodeputaţii de centru-dreapta, liberali, socialişti şi democraţi au avertizat că ar putea vota împotriva acordului în cazul în care Canada nu renunţă la vize. Ei susţin că această politică este "nejustificată" şi discriminatorie pentru cetăţenii din Bulgaria, România şi Cehia, argumentând că aceştia ar trebui să beneficieze de liberalizarea regimului de vize ca orice alţi cetăţeni europeni. Europarlamentarul german de stânga Cornelia Ernst a declarat însă că UE ar trebui să amelioreze condiţiile de trai din ţările sale pentru a preveni emigraţia în state precum Canada.

Tragedia greacă: atitudini dure în spitale faţă de pacienţii fără asigurări

Personalul medical din Grecia are o atitudine din ce în ce mai dură faţă de pacienţii care nu au asigurări medicale, o mamă fiind ameninţată că nu îşi va putea lua bebeluşul de la maternitate până nu va achita costurile naşterii, relatează BBC News online. Anna a născut la maternitatea din Atena, dar nu a avut bani pentru a plăti costurile serviciilor medicale, care se ridicau la 1.200 de euro. Însă personalul medical a ameninţat-o ca nu va putea lua acasă bebeluşul până nu va plăti costurile serviciilor medicale. La fel ca sute de mii de greci, Anna nu beneficiază de servicii medicale gratuite. Statul grec oferă gratuitate la serviciile medicale doar persoanelor angajate şi celor care plătesc contribuţiile la sănătate. Persoanele fără loc de muncă trebuie să suporte costurile serviciilor medicale. În prezent, rata şomajului în Grecia este de peste 21%, iar mulţi pacienţi nu pot suporta costurile serviciilor medicale. În ultimii doi ani, guvernele din Grecia au redus cu 13% bugetul alocat sistemului medical, iar spitalele au fost nevoite să adopte măsuri de austeritate dure.

Români prinşi de englezi la furat cablu electric din cupru

O grupare infracţională formată din imigranţi români a fost pe punctul de a întrerupe curentul în mai multe regiuni din Marea Britanie, încercând să fure sute de metri de cablu electric de cupru, relatează Oxford Mail. Opt români au încercat să demonteze un cablu de cupru cu lungimea de 215 metri care alimenta o centrală electrică din zona Blackberry Lane, în comitatul britanic Oxford. Hoţii au fost surprinşi de câini ai poliţiei, după ce fuseseră observaţi de un elicopter de supraveghere care avea camere cu senzori nocturni. Nicolae Ionuţ F., Vasile P., ştefan P., Vasile F., Niţă B., Marian T., Mihai C. şi Florin., care locuiesc în Marea Britanie, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 18 luni şi doi ani de închisoare. Autorităţile britanice afirmă că deconectarea cablului de alimentare al unei centrale electrice din reţeaua naţională ar fi întrerupt alimentarea cu energie a sute de mii de locuinţe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.